Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ τη συνέντευξη τύπου του Δήμου Αλμωπίας για τα αδέσποτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου αποκλειστικά στο Aridaia News

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η κοινή συνέντευξη τύπου του Αντιδημάρχου Γιώργου Τσιμτσιρίδη και του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα».

Όλα όσα ειπώθηκαν θα τα παρακολουθήσετε στα παρακάτω βίντεο, ωστόσο εμείς θα θέλαμε να σταθούμε σε κάτι εξίσου ουσιαστικό.

Τη στιγμή που το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει διογκωθεί και απασχολεί ολόκληρη την τοπική μας κοινωνία, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων που κατά καιρούς βγάζουν… κραυγές αγωνίας για αυτό το θέμα, παρότι κλήθηκαν να παραστούν, δεν συμμετείχαν, πλην του Γιάννη Σηφάκη και του Ανδρέα Κόγιου.

 
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αν και διαμαρτύρονται έντονα, δεν μπαίνουν ποτέ στον κόπο να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις για να εκφράσουν την άποψή τους ή ακόμα και την αγωνία τους.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Aridaia News:







ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ!

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλμωπίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος.

Στη σύντομη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, έγινε αναφορά στις εθελοντικές δράσεις του συλλόγου, ενώ συζητήθηκαν και πρακτικά θέματα που τον αφορούν.

Ο Δήμαρχος κ. Μπίνος μετά τη συνάντηση έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καλό θα είναι να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα “ευχολόγια” και να αναφερθούμε στην ουσία. Υποδέχτηκα στο γραφείο μου τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου της περιοχής μας και με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, συνεχίζουν να είναι ενεργοί πολίτες και να έχουν διάθεση για προσφορά και επικούρηση του δύσκολου έργου που έχουμε αναλάβει ως Δημοτική Αρχή στον τομέα των αδέσποτων ζώων. Όπως διαβεβαίωσα τους εθελοντές του Συλλόγου, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που μας μεταβιβάζουν οι σχετικοί νόμοι. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε στο πλευρό μας κάθε εθελοντική δράση, καθώς θεωρούμε πως ο εθελοντισμός είναι ένα μεγάλο βήμα για τη μετάβαση σε μια κοινωνία πιο ανθρώπινη και πιο ευέλικτη».

 
Πριν τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσιμτσιρίδη και του Προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου κ. Φώτη Παραστατίδη, όπου αναλύθηκαν πολλά σημαντικά ζητήματα όσον αφορά στο θέμα των αδέσποτων ζώων, με τις δύο πλευρές να ελπίζουν σε μια ουσιαστική συνεργασία για το κοινό καλό του τόπου μας.

7 σχόλια:

  1. τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου έχουν κάποια εκπαίδευση γύρω απ τα ζώα? έχουν παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια σχετικά? αν γνωρίζει κάποιος ας πει.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σεμιναριο για πρωτες βοηθειες????? Μπερδευεις μαλλον το επαγγελμα του κτηνιατρου... γενικοτερο ενδιαφερον για την διαχειριση των αδεσποτων στην καθημερινοτητα εχουν οι ανθρωποι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πας καλα??? Εδω δεν υπαρχει σαλιο και θα κανει σεμιναρια ποιος η πολιτεια? Ποιος φορεας? Το μονο που εχουν τα μελη του φιλοζωικου ειναι παιδεια απο το σπιτι τους και υπομονη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρε ο κοσμος πειναει και εσεις ασχολειστε με τα γατακια, μανταμ σουσουδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1:00 μμ αν πειναει ο κοσμος να παει να δουλεψει...Πεινανε οι τεμπεληδες που διαλεγουν δουλειες,τουλαχιστον τα καλοκαιρια υπαρχουν δυνατοτητες για μεροκαματα στα εργοστασια,αλλα οι "πεινασμενοι" εχουν προτιμησεις βλεπεις,μονο γραφεια ψαχνουν...Αι στο διαλο πια!!Λοιπον στο θεμα μας τα σχολια για τα αδεσποτα...!!!

      Διαγραφή
  5. Ο κόσμος πεινάει γιατί υπάρχουν τα αδέσποτα; Ή μήπως τα αδέσποτα είναι μια "καλή" πρόφαση να τους αποδίδονται όλα τα κακά των ανθρώπων; Ακόμα και αν δεν υπήρχαν θα τα κατασκευάζατε για να έχετε να λέτε και να τα φορτώνετε με τα κακά της μιζέριας σας. Κάπου πρέπει να ξεσπάτε εκ του ασφαλούς και εσείς!. Πότε θα αντιληφθείτε τον αυτοκαταστροφικό τρόπο συμπεριφοράς των ανθρώπων, επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η συνεδρίαση αφορούσε τα αδέσποτα, και την επίλυση των προβλημώτων τα οποία ανακύπτουν από την αδέσποτη παρουσία τους. Η εποχή του 1960, όταν οι βουκολικοί σκύλοι και τα κυνηγετικά, κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας ελεύθεροι μόνον τις βραδυνές έχει παρέλθει. Η στήλη για συζήτηση σημαίνει προτάσεις για πιθανές λύσεις: καταφύγιο, υγιεινή προφύλαξη, αποφυγή βίαιης συμπεριφοράς για άνθρωπο και σκύλο, μερίδιο ευθύνης και επιμερισμός σε δημοτικές-δημόσιες αρχές και δημότες. Όλοι μας έχουμε ευθύνη. Τον χειμώνα, για παράδειγμα, είναι ορθό να μένουν οι σκύλοι στους δρόμους ή, να προστατεύονται σε καταφύγιο, τις ώρες ανάπαυσης; Το δεύτερο προφανώς. Η σίτιση-υδροδότηση των ζώων, ελεύθερα και όπου τύχει, ή από συγκεκριμμένα και σημαδοτημένα σημεία; προφανώς πάλιν το δεύτερο. Η υγιεινή τους, από κάθε τυχόντα ή από ειδικά εκπαιδευμένα (η λέξη "μπόγιας" παρήλθε) άτομα; Λύσεις λοιπόν, και όχι αοριστίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News