Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Βούλτεψη: «Οι αγρότες που πλήττονται από το εμπάργκο θα αποζημιωθούν»

"Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο. Έχουν μια παραγωγή την οποία είχαν προσανατολίσει προς τη Ρωσία, που μένει απούλητη και οι ίδιοι απλήρωτοι"

Oι αγρότες που πλήττονται από ρωσικό εμπάργκο θα αποζημιωθούν πλήρως είτε από την κυβέρνηση είτε από την ΕΕ, διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Διευκρινίσε, πάντως, ότι η χώρα δεν θα αλλάξει συμμαχίες. «Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο. Έχουν μια παραγωγή την οποία είχαν προσανατολίσει προς τη Ρωσία, που μένει απούλητη και οι ίδιοι απλήρωτοι. Και γι' αυτό το κράτος είπε από την πρώτη στιγμή πως ό,τι και να συμβεί οι ίδιοι θα αποζημιωθούν. Με κοινοτικά χρήματα, με εθνικά χρήματα, διότι οι άνθρωποι έχουν δίκιο και δεν μπορούμε να συζητούμε πάνω σε αυτό» σημείωσε η κ. Βούλτεψη.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το ρωσικό εμπάργκο η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι «μια υπεύθυνη πολιτεία καθορίζει την εξωτερική της πολιτική και τις σχέσεις της με τους εταίρους της και τις συμμαχίες της, όχι με βάση κάποια φορτία ροδάκινου. Αυτά θα αποζημιωθούν, θα τελειώσει αυτό».

Και πρόσθεσε: «Τα ροδάκινα και τα ακτινίδια θα αποζημιωθούν και οι άνθρωποι δεν θα πληγούν από αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με βάση τα ροδάκινα δεν γίνεται εξωτερική πολιτική. Καμία σοβαρή χώρα δεν εγκαταλείπει τις συμμαχίες της, με βάση ένα πρόσκαιρο γεγονός.... Θα ήταν γελοίο να κάνουμε μονομερείς ενέργειες στην εξωτερική πολιτική».

1 σχόλιο:

  1. Βεβαια αμα την καθοριζει ο χοντρομπεν ... ζητω που καικαμε !!!! Θα μας κανει σαν τα μουτρα του ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News