Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε σπιτική ταραμοσαλάτα


Το ορεκτικό που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Υλικά

  • 150 γρ. λευκό ταραμά
  • 400 γρ. ψωμί μ,παγιάτικο
  • 150 γρ. κόκκινο κρεμμύδι
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε το μπαγιάτικο ψωμί σε ένα μπολ και ρίξτε αρκετό νερό για να καλύψει το ψωμί. Αφήστε το ψωμί να μουλιάσει για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το ψωμί από το μπολ και πιέστε το πολύ καλά με τα χέρια σας για να φύγει όλο το νερό. Τοποθετήστε το σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
  • Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε κομμάτια. Τοποθετήστε το μέσα σε ένα μπλέντερ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το χυμό λεμονιού και το λευκό ταραμά. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα. Στη συνέχεια, ενσωματώστε το ψωμί σε κομμάτια κάθε φορά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ωραίο και λείο.
  • Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί όλο στον ταραμά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον ταραμά σε ένα μπολ ή δοχείο τροφίμων και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News