Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Π.Ε. Πέλλας: Ο καιρός για τους αγρότες από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών


Επέκταση του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών, από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για την υποστήριξη των αγροτών 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για την στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης στην Πέλλα, προχώρησε στην εγκατάσταση τεσσάρων νέων μετεωρολογικών σταθμών, με στόχο την υποστήριξη των αγροτών στις παραγωγές τους.

Οι τέσσερις σταθμοί προστίθενται στο υφιστάμενο δίκτυο που διαθέτει ο ΕΛΓΑ και άλλοι φορείς συγκέντρωσης μετεωρολογικών δεδομένων, συμβάλλοντας στην αξιοπιστία των προβλέψεων, αλλά και στην ακρίβεια καταγραφής ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή μας.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει:

«Μας ενδιαφέρει η στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης, δημιουργώντας τις υποδομές που χρειάζονται, αλλά και αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία. Μέσω της επέκτασης του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών, επιτυγχάνουμε καλύτερη κάλυψη των αγροτικών μας περιοχών και βελτίωση της αξιοπιστίας των προβλέψεων, όπως και της ικανότητας για πρόληψη και έγκαιρη προετοιμασία των αγροτών έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα των νέων σταθμών, για πιο αντικειμενικές εκτιμήσεις των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ και άρα πιο δίκαιες αποζημιώσεις για τους αγρότες της περιοχής μας».

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα μετεωρολογικά δεδομένα των σταθμών, μέσω των επόμενων συνδέσμων:

Παλαιός Μυλότοπος ΕΔΩ

Καλύβια ΕΔΩ

Κωνσταντία ΕΔΩ

Κρύα Βρύση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News