Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Δικογραφία «φωτιά» για το «γηροκομείο του θανάτου»: «Οι ηλικιωμένοι έμπαιναν περπατώντας και έβγαιναν με τέσσερις»


Τρομακτικές αποκαλύψεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για δεκάδες ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων.

«Ήταν ένα δέρμα πάνω σε κόκκαλα», είπε συγγενής θύματος, ενώ άλλος συγγενής δήλωσε πως είχαν αφήσει την συγγενή του να πεθαίνει επί τρεις μέρες συνεχόμενα!

Όλες, οι αποκλειστικές μαρτυρίες στην κάμερα του LIVE NEWS, πριν από 10 μήνες, η κραυγή των συγγενών, ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στο γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά, έρχονται σήμερα να επιβεβαιωθούν απόλυτα. Η μητέρα και κόρη, ιδιοκτήτριες της δομής, δύο γιατροί και νοσηλεύτριες και ένας διοικητικός υπάλληλος, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τον θάνατο 30 ηλικιωμένων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 8.

Συνολικά 7 συλλήψεις μέχρι στιγμής, σε μια υπόθεση που φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 36 πρόσωπα.

Τους τάιζαν εντόσθια ζώων

«Πριν από δύο εβδομάδες η ίδια μονάδα ενεπλάκη σε καταγγελθέν κακούργημα για αρπαγή ηλικιωμένου», δήλωσε η δικηγόρος και κόρη ενός εκ των θυμάτων Μαρία Παπαδάκη.

Οι φρικτές λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για τα όσα βίωναν οι ηλικιωμένοι και ανήμποροι άνθρωποι μέσα στο γηροκομείο, είναι αδύνατο να τις χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Η ποσότητα τροφής στους ηλικιωμένους σε καθημερινή βάση ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Το κρέας ήταν σπάνιο, η αλεσμένη τροφή που τους έδιναν αντιστοιχούσε σε δύο με τρεις κουταλιές και μάλιστα τόσο γρήγορα που τους έπνιγαν και το γάλα το αραίωναν με νερό. Συχνά τους έδιναν αποφάγια από προηγούμενα γεύματα και επικίνδυνες τροφές, όπως εντόσθια ζώων που έπαιρναν δωρεάν από σφαγεία.

Αυτή η φωτογραφία, είναι απόδειξη της εικόνας των ανθρώπων όπως έμπαιναν στο γηροκομείο και πως τους καταντούσαν, ελάχιστο διάστημα μετά. Χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς καμία φροντίδα, στο έλεος του Θεού.

Όταν πρωτοπήγαιναν στο γηροκομείο οι ηλικιωμένοι, τους αφαιρούσαν τα ρούχα τους και τους έντυναν με ευτελείς ρόμπες τις οποίες έπλεναν σπάνια. Μια φορά στις δυο εβδομάδες που τους έκαναν μπάνιο, χρησιμοποιούσαν ίδιες πετσέτες, ξυραφάκια και σαπούνια για όλους, ενώ όχι μόνο δεν άλλαζαν πάνες στους μη αυτοεξυπηρετούμενους, αλλά πολλές φορές, μετά το μπάνιο, τους ξαναέβαζαν την ίδια ακάθαρτη πάνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ηλικιωμένοι έπεφταν και θύματα σωματικής βίας από τους υπαλλήλους εν γνώσει της διοίκησης.

Του έδεναν και τους νάρκωναν

Σκοπός της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται ότι ήταν να αποσπούν από 900 έως 1200 ευρώ τον μήνα από τον κάθε φιλοξενούμενο και να πλουτίζουν, καθώς σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που κατέθεταν, για τον κάθε έναν ηλικιωμένο, αντιστοιχούσε το ποσό των 55 λεπτών του ευρώ για την καθημερινή του σίτιση! Την ώρα που τους είχαν δεμένους και ναρκωμένους, για να μην μπορούν να αντιδράσουν…

Αυτούς που υστερούσαν νοητικά εξαιτίας παθολογικών ή ψυχιατρικών αιτιών, τους ακινητοποιούσαν πλήρως, όλο το 24ωρο, είτε σε κρεβάτια είτε σε αναπηρικά αμαξίδια, δένοντάς τους με ιμάντες μόνιμα, στους καρπούς των χεριών και στους αστραγάλους. Σε όσους δεν είχαν θέματα υγείας, τους χορηγούσαν ισχυρά ηρεμιστικά, με αποτέλεσμα σταδιακά να χάνουν την επαφή τους με το περιβάλλον.

Κατηγορούμενος είναι και ο γιατρός του γηροκομείου, ο οποίος φέρεται να εξέδιδε ψεύτικα πιστοποιητικά θανάτου, αποδίδοντας τον θάνατο των ηλικιωμένων σε… ανακοπή, αιτία συνήθη, την οποία ουδείς θα ερευνούσε παραπάνω.

Στο σπίτι της ιδιοκτήριας του γηροκομείου βρέθηκαν 105.000 ευρώ σε μετρητά και πάρα πολλά κοσμήματα τεράστιας αξίας, μεταξύ των οποίων και δεκάδες… βέρες… Ανθρώπων οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα, βασανίστηκαν φρικτά και θανατώθηκαν…

«Οι ηλικιωμένοι έμπαιναν περπατώντας & έβγαιναν με τέσσερις»

Σύμφωνα με μαρτυρίες πρώην εργαζομένων, η κάμερα στην κεντρική είσοδο του γηροκομείου προετοίμαζε και έδινε τον κατάλληλο χρόνο που χρειαζόταν προκειμένου να καλύψουν τα σημάδια σε χέρια και πόδια των ηλικιωμένων, χρησιμοποιώντας ρούχα και σεντόνια.

Μετά από επικοινωνία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων, κλιμάκιο από την υπηρεσία επισκέφτηκε νωρίς το πρωί την μονάδα για να ελέγξει την κατάσταση και εντόπισαν πως όσα κενά υπήρχαν από τους γαιτρούς που έλειπαν έχουν καλυφθεί.

Οι συγγενείς των θυμάτων πλήρωναν 900 με 1.200 ευρώ το μήνα για τη διαμονή και τη φροντίδα των οικογενειακών τους προσώπων, ενώ το γηροκομείο ξόδευε μόλις 0,55 ευρώ για το φαγητό των ηλικιωμένων…

Η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη εξήγησε στο LIVE NEWS πως όταν έχασε τον πατέρα της άρχισε να υποπτεύεται πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το γηροκομείο και αυτό την οδήγησε να ξεμπλέξει το κουβάρι της υπόθεσης.

«Ο πατέρας μου έμεινε μόλις τρεις ημέρες, Την πρώτη ημέρα απαγορεύτηκε το επισκεπτήριο, την δεύτερη αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Την τρίτη ημέρα πήγα και τον πήρα. Δεδομένου των συνθηκών διαμονής και φροντίδας είχε ήδη κολλήσει το μικρόβιο που του στοίχισε τη ζωή. Ουδέποτε ανέκαμψε και πέθανε 1,5 μήνα μετά. Ο χαμός του ήταν η αφορμή να ξεσκεπαστεί όλο αυτό», δήλωσε.

«Στα καταγγελόμενα θα ήθελα να τονίσω και τη συστηματική άρνηση διαμετακομιδής στο νοσοκομείο. Ήταν η πάγια τακτική της δομής στον πατέρα μου και σε δεκάδες περιστατικά… Στόχος τους ήταν οι άνθρωποι να μπαίνουν περπατώντας και να βγαίνουν με τους τέσσερις, γιατί οι γιατροί των νοσοκομείων θα αντιλαμβάνονταν τις συνθήκες σε αυτή τη δομή», είπε.

4 σχόλια:

 1. τα ζωώδη ενστικτα της Κρήτης, οι μισοί φιλόξενοι και παλληκάρια και οι αλλοι μισοί κτήνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "ΕΦΑΓΑΝ" ΜΠΟΛΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αδερφές και παλικάρια γίνατε μαλλιά κουβάρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κολαση και να πληρώνεις και 1000 ευρω για να σε βασανίζουν....Τέρατα να βασανίζουν ετσι τους ηλικιωμενους....όλα για το χρήμα.... πρέπει να αλλάξει η νοοτρπια να ζουμε μόνο για το χρήμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News