Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Επίσκεψη του Δ. Κυριλίδη στην λαϊκή αγορά της Αριδαίας


Σημείο οικονομικού-κοινωνικού γίγνεσθαι οι Λαικές αγορές

Κατά την σημερινή μου επίσκεψη στην Λαική αγορά της Αριδαίας,εξακριβώνεται πανθομολογούμενα η αποδόμηση των λαικών αγορών λόγω των αρνητικών κυβερνητικών αποφάσεων.

Οι επιπτώσεις που ήδη, έχουν δημιουργηθεί, αποδυναμώνουν τις λαικές αγορές που αναγκάζονται να μειώσουν κατά πολύ τις τιμές στα προιόντα τους με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Σε μια κρίσιμη στιγμή ωστόσο ,που τα ελληνικά νοικοκυριά ζορίζονται οικονομικά λόγω των αυξήσεων στα προϊόντα, η κυβέρνηση συνεχίζει να διαλύει τον κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών και την διαχρονική σημασία τους. Βλέποντας συνεχώς εξωγενείς αγορές να επηρεάζουν την τοπική αγορά ,εμείς θα πρέπει να θωρακίσουμε την οικονομία από αυτούς τους παράγοντες.

Πρέπει να υπάρξει κάλυψη της εγχώριας παραγωγής με όσο το δυνατόν περισσότερες εγχώρια παραγόμενες πρώτες ύλες. Όταν λέμε ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ το λέμε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι να μπορέσουμε να καλύψουμε, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτικών αγαθών που καταναλώνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Σε έκτακτες και ακραίες περιπτώσεις όπως την ανατίμηση, τον Covid κτλ.

Δυστυχώς όμως, μέσω των μέχρι σήμερα ελλειποβαρών και οσφυοκαμπτικών κυβερνήσεων, δεν παράγουμε εν τέλει σχεδόν τίποτα, όχι μόνο καταναλωτικά αγαθά αλλά και είδη αναγκαία για την επιβίωση των Ελλήνων, όπως τα είδη διατροφής. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις υποχρεώνουν τον Έλληνα αγρότη να σταματήσει να καλλιεργεί βασικά είδη για την διατροφή μας και παράλληλα μας υποχρέωσαν να εισάγουμε τα είδη αυτά από άλλα κράτη, έχοντας κάνει τον εαυτό μας στην ουσία υποχείριο των διαθέσεων των εξωγενών πολιτικών παραγόντων.

Θα πρέπει λοιπόν να αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή με στόχο την απαγκίστρωση από τις ανάγκες ξένων αγορών ,έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πέφτουμε θύματα της αγοραστικής αύξησης στην οποιαδήποτε κρίση αλλά να καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι τις τιμές σε αυτά τα προιόντα.

Οι λαϊκές αγορές αποτελούν μακροχρόνιο φαινόμενο και κατ’ εξοχήν σημείο οικονομικού-κοινωνικού γίγνεσθαι. Η ύπαρξή της είναι αναγκαία και καθοριστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News