Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Το ολέθριο λάθος που καταστρέφει τις ερωτικές σχέσεις…

Δείτε ποιο είναι

Μια φοβερά παιδιάστικη αλλά συχνή συνήθεια των ζευγαριών μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τη σχέση και οι επιστήμονες το επιβεβαιώνουν!

Αφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ζευγάρι έναν καβγά ή μια διαφωνία, είτε πρόκειται για κάποιο ασήμαντο είτε για κάποιο σοβαρότερο ζήτημα.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πολλές φορές απομακρύνονται και γίνονται ψυχροί όταν προκύπτουν συγκρούσεις. Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Communication Monographs, το λεγόμενο «παιχνίδι της σιωπής» ακολουθεί συχνά ένα μοτίβο απαίτησης/απόσυρσης, δηλαδή ο ένας εκ των δύο συντρόφων απαιτεί, κριτικάρει ή παραπονιέται ενώ ο άλλος αποσύρεται παθητικά και αμυντικά.

Αναλύοντας 74 παλαιότερες μελέτες σχετικά με το φαινόμενο αυτό, οι ερευνητές κατάφεραν να κατανοήσουν καλύτερα τι συμβαίνει στη σχέση όταν αυτή η συνήθεια μπαίνει για τα καλά στη ζωή των ζευγαριών.

Τα αποτελέσματα ήταν τρομακτικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μοτίβο απαίτησης/απόσυρσης είναι εξαιρετικά συχνό και επηρεάζει το άτομο τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά. Η τακτική αυτή φάνηκε να συνδέεται με το αυξημένο στρες, την κατάθλιψη, τις αυξημένες πιθανότητες χωρισμού και διαζυγίου αλλά και με τη σωματική βία. Η αρνητική επίδραση είναι αισθητή ασχέτως ποιο από τα δύο φύλα επιτίθεται και ποιο παραμένει παθητικό.

Η επίλυση οποιασδήποτε διαφωνίας απαιτεί σαφώς ωριμότητα, ψυχραιμία και εποικοδομητική συζήτηση, ώστε να εκθέσει καθεμιά από τις δύο πλευρές τις ενστάσεις της και να βρεθεί εν τέλει μια μέση λύση.

Πηγή:www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News