Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Η πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση αντρών και γυναικών

«Θέλω να νιώσω ρομαντικά συναισθήματα σε μια σεξουαλική σχέση»

Θα περίμενε κανείς οι σεξουαλικές φαντασιώσεις των γυναικών να απέχουν πολύ από αυτές των αντρών.

Επίσης, όταν μιλάμε για φαντασιώσεις, το μυαλό μας πάει συνήθως σε ακραία σενάρια που δεν ανταποκρίνονται και πολύ στην πραγματική σεξουαλική μας ζωή. Ωστόσο, μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine καταρρίπτει τα δύο αυτά παγιωμένα στερεότυπα.

Αρχικά, η συχνότερη φαντασίωση για τους άντρες και τις γυναίκες είναι η ίδια και μάλιστα δεν αφορά σε σεξουαλικές συνευρέσεις υπό περίεργες συνθήκες.


Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ που εκπόνησαν τη σχετική μελέτη διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άντρες και οι περισσότερες γυναίκες περιγράφουν την κυρίαρχη σεξουαλική τους φαντασίωση ως εξής: «Θέλω να νιώσω ρομαντικά συναισθήματα σε μια σεξουαλική σχέση».

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, από τα 1.516 άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη και τις 55 διαφορετικές σεξουαλικές φαντασιώσεις που τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν, το συντριπτικό 88% των αντρών δήλωσε πως επιθυμεί κυρίως το ρομαντισμό στο σεξ. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν βέβαια μεγαλύτερο, συγκεκριμένα 92%.

Για τις γυναίκες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η τοποθεσία ήταν ο δεύτερος και ο τρίτος (αντίστοιχα) σημαντικότερος παράγοντας σε μια σεξουαλική φαντασίωση. Για τους άντρες, την τριάδα συμπληρώνουν οι φαντασιώσεις για το στοματικό σεξ και τη συνεύρεση με δύο γυναίκες ταυτόχρονα.

---
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News