Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Συνταγή: Φωκατσια με δενδρολίβανο και ντοματινια

Φωκατσια με δενδρολίβανο και ντοματινια

Διαβάστε λεπτομέρειες:

Υλικά

1250 αλεύρι σκληρό
45γρ μαγιά
45γρ ζάχαρη
25γρ αλάτι
900γρ νερό
250γρ ελαιόλαδο
50γρ βούτυρο
50γρ Δενδρολίβανο
200γρ ντοματινια

Εκτέλεση

Λιώνουμε την μαγιά σε 450γρ χλιαρό νερό και τα ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ μαζί με το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, το αλάτι, το υπόλοιπο νερό και το δενδρολιβανο.

Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά την ώρα που δουλεύει το μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει.

Απλώνουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο ταψί και το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

Τέλος τοποθετούμε τα ντοματινια από πάνω κομμένα σε τέταρτα και ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο αλείφουμε με τον βούτυρο αφού προηγούμενος το έχουμε αφήσει να μαλακώσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News