Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Τα 10 σημάδια ότι ετοιμάζεται να ζητήσει το χέρι σου

Αργά ή γρήγορα, ανάλογα με τον ρυθμό που ωριμάζει κάθε άντρας κάποια στιγμή θ' αρχίσει να βαριέται την εργένικη ζωή και τις επιφανειακές σχέσεις

Είσαστε ζευγάρι εδώ και καιρό, όλα μοιάζουν να πηγαίνουν τέλεια μεταξύ σας κι ενώ ξέρεις γενικότερα από τις συζητήσεις σας ότι εκείνος θα ήθελε να νοικοκυρευτεί κάποια στιγμή, δεν είσαι σίγουρη αν αυτή η στιγμή έχει φτάσει και μάλιστα στο κατώφλι σου, ή αν αφορά μια υπόθεση επιστημονικής φαντασίας που δεν σε περιλαμβάνει στο σενάριο.

Ορίστε λοιπόν πώς θα καταλάβεις ότι σε έχει διαλέξει για γυναίκα του, αλλά δεν στο έχει πει ακόμα. Πόσα από αυτά τα κριτήρια ισχύουν για σένα;

1. Σου μιλάει ανοιχτά

Αν σου λέει ξεκάθαρα πόσο σε αγαπάει και πόσο θέλει να είναι μαζί σου, είναι πολύ καλό βήμα και μπορείς να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό. Οι περισσότερες σχέσεις δεν προχωράνε τόσο πολύ. Όταν ένας άντρας είναι έτοιμος να επισημοποιήσει τη σχέση του, μπαίνει από πριν στο πετσί του ρόλου του και φέρεται αναλόγως, ως σύντροφος ή σύζυγος.



2. Σε ξέρουν όλοι!

Έχεις γνωρίσει τους φίλους του, την οικογένεια του, τους συναδέλφους του από το γραφείο και σχεδόν όλους τους βασικούς συνεργάτες του. Είναι πεπεισμένος ότι είσαι το άλλο του μισό και δεν προσπαθεί να σε κρύψει σαν βρώμικο μυστικό από κανέναν.

3. Είναι διαθέσιμος

Όσες φορές κι αν του τηλεφωνήσεις του αρέσει να σου μιλάει. Με άλλα λόγια επενδύει χρόνο σε σένα, άσχετα πόσο απασχολημένος είναι. Όμως μην παίρνεις θάρρος και το παραξηλώσεις...

4. Είσαι μέρος του προγράμματος του

Όταν κουβεντιάζει με τους γονείς ή τους φίλους του για το τι σκοπεύει να κάνει το σαββατοκύριακο, ακούγεται σχεδόν πάντα και το όνομα σου. Είσαι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του και θέλει να το ξέρουν όλοι.

5. Είσαι μέρος του γενικότερου πλάνου

Όταν αναφέρεται στα μελλοντικά του σχέδια χρησιμοποιεί τη λέξη "εμείς", δηλαδή νιώθει δεμένος μαζί σου. Το "εμείς" βασικά σημαίνει ότι τον έχεις... καπαρώσει. Αν οραματίζεται το μέλλον του μαζί σου, τότε μπορείς να θεωρήσεις ότι η υπόθεση έχει σχεδόν κλείσει. Γενικότερα, η μετάβαση από το "εγώ" στο "εμείς" σημαίνει ότι εκείνος έχει εγκαταλείψει οριστικά τον ρόλο του εργένη, ψυχικά και πνευματικά.

6. "Εισαστε ζευγάρι"

Αν μετά τον πρώτο χρόνο της σχέσης σας επιμένει να σε συνοδεύει σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις ακόμη και χωρίς να χρειάζεται, απλά και μόνο για να βρίσκεται κοντά σου με τη δικαιολογία ότι "είσαστε ζευγάρι", είναι δείγμα πως παραμένει τρελός και παλαβός για σένα.

7. Είσαι η κολλητή του

Μοιράζεται μαζί σου τα απόκρυφα μυστικά του και τις μύχιες σκέψεις του. Είσαι η "εξ απορρήτων" του και η καλύτερη του φίλη και θα σου εμπιστευόταν και τη ζωή του ακόμα. Όταν δεν χρειάζεται να τον ψαρεύεις για το οτιδήποτε, ξέρεις ότι μαζί σου είναι ειλικρινής.

8. Οι προτιμήσεις σου είναι σημαντικές και για εκείνον

Όταν ένας άντρας προσπαθεί να μάθει ποιες γεύσεις προτιμάς, τι ταινίες θέλεις να βλέπεις και ποιο στυλ ρούχων σου αρέσει, σίγουρα ενδιαφέρεται σοβαρά για σένα και θέλει να νιώθεις βασίλισσα. Άσε τον λοιπόν να σε καλομάθει και μην αντιστέκεσαι! Εξίσου σημαντικό είναι να ρωτάει τη γνώμη σου, να δέχεται τις συμβουλές σου και να είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί για να τα βρείτε όπου υπάρχει διαφωνία.

9. Σέβεται τις αποφάσεις σου μικρές και μεγάλες

Αν αρνηθείς να παρακολουθήσεις μαζί του μπάλα κι εκείνος το δεχτεί χωρίς πρόβλημα, ξέρεις ότι σέβεται τις επιθυμίες σου κι εσένα την ίδια. Βέβαια, αυτός ο σεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαίος για να λειτουργήσει μια σχέση, γι' αυτό θα πρέπει να κάνεις κι εσύ τις υποχωρήσεις σου, χωρίς μούτρα και σκηνές.

10. Προσπαθεί να μάθει στα κρυφά τι νούμερο δαχτυλίδι φοράς

Αυτό δεν είναι μόνο σημάδι, είναι κάτι σαν ανακοίνωση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Αν τον πιάσεις να τσεκάρει το μέγεθος του παράμεσου σου, δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να καταλάβεις ότι έχει στο νου τον γάμο και ετοιμάζεται να σου κάνει ΤΗΝ πρόταση σύντομα -και πολύ σύντομα μάλιστα!

Αν αναγνωρίζεις αυτές τις συμπεριφορές από την πλευρά του στη δική σας σχέση και ονειρεύεσαι το μέλλον σου με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τότε μπορείς απλά να χαλαρώσεις, να απολαύσεις τη στιγμή και ν' αρχίσεις να κάνεις όνειρα για μια ευτυχισμένη ζωή κοντά του.

Αργά ή γρήγορα, ανάλογα με τον ρυθμό που ωριμάζει κάθε άντρας κάποια στιγμή θ' αρχίσει να βαριέται την εργένικη ζωή και τις επιφανειακές σχέσεις και θα νιώσει την ανάγκη να "νοικοκυρευτεί" και ν' αναπτύξει έναν βαθύτερο δεσμό με μια γυναίκα που -αν όλα πάνε καλά- μπορεί να γίνει η σύντροφος της ζωής του.

Αν βρεθείς στον δρόμο του σ' αυτή τη φάση και ταυτόχρονα νιώθεις κι εσύ την ίδια ανάγκη, φρόντισε να παίξεις κι εσύ σωστά τον ρόλο της συντρόφου κι όλα θα πάνε καλά και στην πραγματικότητα.

---
Πηγή: womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News