Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Φτιάχνοντας χειροποίητες ταλιατέλες με σάλτσα λευκής τρούφας και μανιτάρια Porcini (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Υλικά:

Για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι τύπου 00
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα:
Ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. καπνιστό μπέικον σε κύβους 100 γρ. λευκή τρούφα
150 γρ. μανιτάρια Porcini
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγο μαιντανό
λίγο κρασί για σβήσιμο
2 κρόκους στα 300 γρ. ζυμαρικά

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.Ανοίγουμε μια τρύπα με τα χέρια μας στο αλεύρι και ρίχνουμε τα αυγά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, αν δούμε ότι η ζύμη είναι σκληρή ρίχνουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30’. Αφού ξεκουραστεί,την ανοίγουμε σε φύλο λεπτό ή με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη. Μόλις ανοίξουμε το φύλο,ξεκινάμε να ρολάρουμε από δύο μεριές το φύλο με κατεύθυνση από τις άκρες προς το κέντρο μέχρι ενωθούν.Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη ζύμη και στη συνέχεια ανοίγουμε τα κομμένα κομμάτια με τα χέρια να σχηματιστούν ταλιατέλες. Βάζουμε τις ταλιατέλες σε βραστό νερό για 3 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια Porcini. Ανακατεύουμε για περίπου δύο λεπτά και ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη μισή λευκή τρούφα τριμμένη (η τρούφα πρέπει να ξεπεράσει τους 80ο για να βγάλει όλα τα αρώματά της) και ανακατεύουμε για ακόμα μισό λεπτό. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά μας. Αφού βράσουν τα ζυμαρικά μας, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα μας και ξαναβάζουμε στη φωτιά το τηγάνι για να δέσει η σάλτσα μας με τις ταλιατέλες.Λίγο πριν βγάλουμε τα ζυμαρικά από το τηγάνι, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ δύο κρόκους και τους ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, αφού έχει δέσει η σάλτσα με τις ταλιατέλες, τα ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην προλάβει να ψηθεί το αυγό και κόψει.Με αυτόν τον τρόπο παστεριώνεται το αυγό και δεν μυρίζει. Σε αυτό το σημείο τρίβουμε λίγη ακόμα τρούφα και κρατάμε λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.Τρίβουμε παρμεζάνα πάνω από τις ταλιατέλες και την υπόλοιπη τρούφα. Γαρνίρουμε με λίγα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News