Πως να τα τρώτε «έξυπνα» |
Η θρεπτική αξία των λαχανικών είναι αδιαμφισβήτητη και σύμφωνα με τους διατροφολόγους, πρέπει να καταναλώνουμε μια ποικιλία από αυτά σε καθημερινή βάση.
Μια μερίδα ισοδυναμεί με περίπου 150-200 γραμμάρια ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά.
Σε αυτά περιλαμβάνονται όλα τα ωμά λαχανικά (π.χ. μαρούλι, λάχανο, καρότο, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι κ.ά.), τα μαγειρεμένα λαχανικά, (π.χ. μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκυθάκια, χόρτα, παντζάρια), τα αμυλώδη λαχανικά (αρακάς, καλαμπόκι, κολοκύθα), όχι όμως η πατάτα και οι ποικιλίες της.