Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

«Ζητώ συγγνώμη, θα ζητήσω βοήθεια» - Ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την, επίσης δικηγόρο, σύζυγό του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο κατηγορούμενος, για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απολογήθηκε για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα. Αμέσως μετά, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει τη σύζυγό του.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω συγγνώμη και από τη σύζυγό μου, την οποία υπεραγαπάω, και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς, βρέθηκα σε μια κατάσταση… που έγινε αυτό το περιστατικό, κι εγώ ακόμη δεν μπορώ να δώσω εξήγηση.

Δεν έχω υπάρξει ποτέ ξανά στη ζωή μου βίαιος. Έχω χτίσει μία καριέρα με μεγάλο κόπο, όπως και η σύζυγός μου. Θα κοιτάξω να δω πώς μπορώ να θεραπευτώ, θα ζητήσω βοήθεια. Θα αναζητήσω τις αιτίες γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό, δεν είναι κάτι που θα το συγχωρήσω στο εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου», είπε, στη συνέχεια, ο Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Ο κατηγορούμενος ποινικολόγος και απολογούμενος φέρεται να ζήτησε συγγνώμη και να ομολογήσει τις πράξεις που διέπραξε σε βάρος της συζύγου του.

Όλα ξεκίνησαν, φέρεται να είπε, από μια σκηνή ζηλοτυπίας μέσα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια χάθηκε ο έλεγχος.

Από νωρίς το πρωί στο πλευρό του δικηγόρου βρίσκονται στενοί συνεργάτες του, η πρώην σύζυγός του, η κόρη του από τον πρώτο του γάμο και ο κουμπάρος του, γνωστός δικηγόρος, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες πριν ξεκινήσει η απολογία κατέθεσαν στην 18η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες βράδυ η ανακρίτρια επισκέφθηκε στο σπίτι της τη σύζυγο του κατηγορούμενου δικηγόρου, η οποία στην κατάθεσή της φέρεται να επιβεβαίωσε τα ευρήματα του γιατρού που μιλά για ξυλοδαρμό.

Επιπλέον στον κατηγορούμενο δικηγόρο επιβλήθηκε η υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που βάρυνε στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ήταν η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και η υποστηρικτική κατάθεση της πρώην συζύγου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News