Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Καλογιάννης - Είχε μείνει στην ιστορία για την κάλπη που άρπαξε το '85


Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης. Ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993.

Την πολιτική του πορεία στιγμάτισε η κίνηση του να «αρπάξει» την κάλπη που είχε στηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ώρα που μοιράζονταν τα μπλέ ψηφοδέλτια με το όνομα του Χρήσου Σαρτζετάκη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, φώναζαν «αίσχος» και χτυπούσαν τα έδρανα. Επρόκειτο για την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκείνη την ώρα, ξεκινάει άλλη μια ιστορική αντιπαράθεση μεταξύ των Παπανδρέου - Μητσοτάκη και τότε ο Καλογιάννης, βάζει την κάλπη στον ώμο και φεύγει εκτός αιθούσης.

Ο Κίμων Κουλούρης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τον αντιλαμβάνεται και τότε τρέχει πίσω του για να πάρει την κάλπη, η οποία θα κατέληγε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Η κηδεία του Λευτέρη Καλογιάννη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ιωαννίνων.

Ο Λευτέρης Καλογιάννης γεννήθηκε στους Χουλιαράδες των Ιωαννίνων το 1930. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και στη Σχολή Υπομηχανικών του ΕΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News