Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σκύδρα: Απειλούν με κλείσιμο των δρόμων οι αγρότες - Ζητούν 60 λεπτά τιμή εκκίνησης του βιομηχανικού ροδάκινου


Ο αγροτικός σύλλογος Σκύδρας αποφάσισε για 60 λεπτά τιμή για το βιομηχανικό ροδάκινο,και κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους ή να αφήσουμε τους καρπούς ασυγκόμιστους πάνω στα δέντρα.

Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2024 έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο Σκύδρας η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας, με θέματα τα τρέχοντα και ιδιαίτερα για την τιμή του βιομηχανικού ροδάκινου.

Κατόπιν συζήτησης στην γενική συνέλευση, αποφασίστηκαν οι εξής προτάσεις προς διεκδίκηση:

Τιμή εκκίνησης του βιομηχανικού ροδάκινου 60 λεπτά - κι αυτό διότι σύμφωνα με μελέτη του ΥπΠΑΑΤ, έτους 2018, το κοστολόγιο ήταν στα 38 λεπτά. Από τότε ως τώρα το κοστολόγιο έχει εκτιναχθεί κι έχει ξεπεράσει τα 45 λεπτά και αν υπολογίσουμε μια μερική ακαρπια που υπάρχει, η τιμή των 60 λεπτών θεωρείται ως μια τιμή επιβίωσης για τον Έλληνα ροδακινοπαραγωγό.

Επίσης ,αποφασίστηκε η αυθημερόν τιμολόγηση των προϊόντων από τους κονσερβοποιούς, όπως ακριβώς τιμολογούν από την πρώτη στιγμή και οι αγρότες.

Επίσης, στην προγραμματισμένη για την άλλη εβδομάδα συνάντηση όλων των αγροτικών Συλλόγων Πέλλας - Ημαθίας, αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση να προταθεί μια συνάντηση απ' ευθείας με την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, με θέμα την τιμή και τον τρόπο διακίνησης των προϊόντων. Δηλαδή, όχι όπως πέρσι, που γίνονταν παραλαβή μια μέρα και δύο όχι.

Ακόμη αποφασίστηκε να γίνει μια συνάντηση με τους προέδρους των συνεταιρισμών -οι οποίοι δεν παρέστησαν ως όφειλαν στην γενική συνέλευση- με σκοπό να γίνει ενημέρωση για την τιμή που αποφασίστηκε, καθώς και να ενημερώσουν οι συνεταιριστές για τις προθέσεις τους, σχετικά με την τιμή, αλλά και τον τρόπο διαπραγματεύσης τους με τους κονσερβοποιούς.

Για όλα τα παραπάνω η γενική συνέλευση είναι αποφασισμένη σε επόμενη συνάντηση, εάν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, να προβούν οι αγρότες σε κλείσιμο των δρόμων με τα τρακτέρ ή και να αφήσουν τους καρπούς ασυγκόμιστους.

8 σχόλια:

  1. Την βιομηχανία αν μπορείς πάνε κλείσε όχι το δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο μεγάλες βιομηχανίες στην Πέλλα χιλιάδες αγρότες άντε να σέ δώσει ό βιομήχανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καποτε υπηρχαν οι συνετερισμοι και τους κατακλεψαν

      Διαγραφή
    2. Βιομήχανος ο κύριος ή απλώς δουλικό;

      Διαγραφή
    3. δουλικό νό, νοήμων πολίτης χα...χα....χα....μαλάκα

      Διαγραφή
  3. 60;;;;τη λέτε βρε ταλαιπωρεί που θέλετε και 60 , πρόβατα τη έγινε έσφιξαν οι κώλοι;τα παράνομα σας στην κυβέρνηση που βγάζετε συνεχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πάλι αυτή θα βγάζουμε, να σκασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News