Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Λ. Βασιλειάδης: «Δίνοντας ώθηση στα νοσοκομεία της περιφέρειας, δίνουμε κίνητρο στους πολίτες να μένουν στον τόπο τους»


Ομιλία Λάκη Βασιλειάδη στην Ολομέλεια για Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας, που αφορά ρυθμίσεις σχετικά με την δημόσια υγεία και το Ε.Σ.Υ. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα σημαντικά επίπεδα που περιλαμβάνονται στη διαχείριση της δημόσιας υγείας που είναι «η πρόληψη, η περίθαλψη και η διαχείριση κρίσεων» και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει με βάση αυτούς τους τρεις άξονες.

Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην Πέλλα και συγκεκριμένα στα έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει στις νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής και τα τοπικά κέντρα υγείας, ενώ τόνισε την ανάγκη υλοποίησης των υπολοίπων αιτημάτων που αφορούν σημαντικά έργα για την αναβάθμιση των τοπικών νοσοκομειακών μονάδων. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας της Ν.Μ. Γιαννιτσών που πρέπει να μετατραπεί σε μονάδα χημειοθεραπείας «για την εγκυρότερη και αρτιότερη διαχείριση των ογκολογικών περιστατικών της περιοχής μας», ενώ τόνισε ότι «η ογκολογική των Γιαννιτσών είναι μία από τις ελάχιστες που υπάρχουν σε επαρχιακά νοσοκομεία. Προσφέρει στην τοπική κοινωνία και σε όμορους νομούς. Και νομίζω ότι πρέπει να την προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής νέας μονάδας εντατικής θεραπείας στη Ν.Μ. Έδεσσας, με σύγχρονες προδιαγραφές, για την οποία υπάρχει ήδη μελέτη και αναμένεται χρηματοδότηση, όπως επίσης και ανάγκη από γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων. «Οι Υπουργοί τα γνωρίζουν και κάνουν τις προσπάθειές τους. Οι διαγωνισμοί βγαίνουν άγονοι. Και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί. Νομίζω το παρόν σχέδιο νόμου επιχειρεί να δώσει μια λύση και σε αυτό το κομμάτι» σημείωσε σχετικά.

Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε το γεγονός ότι η ενίσχυση των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας είναι κομβική στην αναπτυξιακή διαδικασία: «Δίνοντας ώθηση στα νοσοκομεία της περιφέρειας, δίνουμε κίνητρο ο κόσμος να μην φοβάται τι θα γίνει, εάν θα πάθει κάτι, εάν συμβεί κάτι, αναγκάζοντάς τον στο τέλος-τέλος να εγκαταλείψει τα μικρά χωριά και τις μικρές πόλεις».

 

5 σχόλια:

  1. Τον κετικιδη που είναι και πολιτικός μηχανικός γιατί τον στείλατε στη Πτολεμαΐδα ας τον βάζατε Έδεσσα....καραγκιοζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόρα βάλε και τόν χαντζιγιανιδη στην Έδεσσα δεν ντρέπεστε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πω ρε παιδιά. Με τους νεαρούς βολευτάδες που έχουμε και ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τα νοσοκομεία μας είναι να χαίρεσαι να αρρωσταίνεις και να τρέχεις βολίδα προς αυτά για να σε κάνουν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News