Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Την πορεία του Ultra-Fast Broadband με επίκεντρο την Πέλλα συζήτησαν ο ΥφΑΑΤ Δ. Σταμενίτης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Την πορεία υλοποίησης του διαγωνισμού για το έργο τηλεπικοινωνιακών υποδομών, Ultra-Fast Broadband, η ολοκλήρωση του οποίου θα δώσει πρόσβαση σε περισσότερα από 800.000 νοικοκυριά σε υπηρεσίες με ταχύτητες 100 mbps έως 1 gbps, συζήτησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, το απόγευμα της Δευτέρας, 05 Μαρτίου 2024.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τμήμα του έργου που αφορά στον Νομό Πέλλας και θα λύσει τα προβλήματα πρόσβασης στο διαδίκτυο που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιοχές του. Όπως, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, για τους οικισμούς του Νομού Πέλλας, που ανήκουν στη σύμβαση, έχει προκύψει ο ανάδοχός και αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση. Το χρονοδιάγραμμά υλοποίησης από την υπογραφή της σύμβασης είναι 3 έτη.

Σημειώνεται ότι το Ultra-Fast Broadband είναι ένα έργο ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού που θα προσεγγίσει τα 700εκ., από τα οποία πάνω από τα 250 θα είναι δημόσια συμμετοχή που θα προέλθει από το ΕΣΠΑ. Μέσω των υποδομών που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου θα αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες με ταχύτητες 100mbp -1gbps περισσότερο από 800.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα και περισσότερα από 10.000 δημόσια κτίρια θα αποκτήσουν σύνδεση της τάξεως του gigabps.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News