Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του Λ. Βασιλειάδη με τον αν. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών για κατασκευή κολυμβητηρίου στα Γιαννιτσά, Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ


Συνάντηση του Βουλευτή Πέλλας της ΝΔ Λάκη Βασιλειάδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

Στη συνάντηση που πραγματοποίησα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Παπαθανάση συζητήσαμε για όλα τα έργα και τις υποδομές που υλοποιούνται και άλλα που δρομολογούνται στην Πέλλα μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης συζητήσαμε για πιθανές λύσεις στα έργα που οι αρμόδιοι φορείς δεν πρόλαβαν τα χρονοδιαγράμματα και κινδυνεύουν.

Ζήτησα από τον Υπουργό την συμβολή του στην χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή κολυμβητηρίου στη πόλη των Γιαννιτσών, καθώς και στην εξεύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού εργαλείου για την κατασκευή του. Το επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Πέλλας θα αποστείλει όπως έχουμε αναφέρει, το αίτημα και τα σχετικά δικαιολογητικά στο Υπουργείο Αθλητισμού και θα παρακολουθούμε βήμα-βήμα την εξέλιξη των διαδικασιών. Επίσης, συζητήσαμε για τα υπόλοιπα έργα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι σε εξέλιξη ήδη στην Πέλλα. Επιπλέον, επεσήμανα την ανάγκη για την αξιοποίηση των πόρων στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την μείωση της ανεργίας. Ενημερώθηκα τέλος, για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τις δυνατότητες διάθεσης πόρων για την Πέλλα.

Είναι σημαντικό που επιτυγχάνονται οι στόχοι απορρόφησης μέσα από έργα ανάπτυξης και υποδομών. Οι πόροι του ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είχαν 100% απορρόφηση. Ο ίδιος στόχος παραμένει και για το ΕΣΠΑ 2021-2027 και για τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να μην μείνει κανένα κονδύλιο ανεκμετάλλευτο ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη. Η συνάντησή μου με τον πολύπειρο υπουργό σε θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων ήταν ιδιαιτέρως παραγωγική και θεωρώ πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία για την πορεία υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων στην Πέλλα.

3 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ; ΤΙΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το κολυμβητήριο της Αριδαιας τιποτα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάς γλενταει κανονικά ό τύπος σάς θέλει μόνο για τά ψιφαλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News