Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

10 λόγοι για τους οποίους δε «δουλεύει» η κρέμα προσώπου σου


Συχνά ακούω σε διάφορες συζητήσεις να εκφράζονται προβληματισμοί σχετικά με το κατά πόσο λειτουργεί ένα προϊόν στο δέρμα μας ή όχι. Κατά πόσο δηλαδή είναι αποτελεσματικό κι αν είμαστε ευχαριστημένοι ή όχι από τη χρήση του.

Για να κάνει δουλειά μια κρέμα προσώπου και να είσαι ικανοποιημένη από την αποτελεσματικότητά της, θα πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Αν αναλογιστείς ότι για να εμφανιστεί μια ρυτίδα στο πρόσωπο μπορεί να περάσουν και 10 χρόνια, θα καταλάβεις ότι είναι αδύνατο αυτή η ρυτίδα να φύγει μέσα σε ένα μήνα!

Παρακάτω σου αναλύω τα κυριότερα λάθη και τις πιο σημαντικές παραλείψεις που κάνεις στην ρουτίνα σου, όταν βάζεις μια κρέμα:

1. Δεν την εφαρμόζεις σωστά. Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι πάντα ανοδικές και από μέσα προς τα έξω. Μην ξεχνάς ποτέ το λαιμό και το ντεκολτέ, μια μέρα θα καταλάβεις το λόγο!

2. Δεν φροντίζεις να έχεις πλήρως καθαρό δέρμα. Αν δεν είναι καθαρό το πρόσωπο η κρέμα δεν θα απορροφηθεί σωστά και υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσουν βρωμιές μέσα στους πόρους.

3. Δε φοράς αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι. Η μη χρήση αντηλιακού μοιάζει πολύ με το “γιοφύρι της Άρτας”, που τη νύχτα το χτίζαν και την ημέρα γκρεμιζόταν. Είναι σαν να αναδομείς το δέρμα σου το βράδυ, αλλά την ημέρα να στο καταστρέφει ο ήλιος!

4. Δε χρησιμοποιείς αυτή με τα κατάλληλα συστατικά για σένα. Αν μια κρέμα είναι ιδανική για την κουμπάρα σου, δε σημαίνει ότι είναι και για σένα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τι ενεργά συστατικά περιέχει το προϊόν σου και για ποιο λόγο τα χρησιμοποιείς. Αν δεν το γνωρίζεις θα σου πρότεινα να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που μπορεί να σε καθοδηγήσει σωστά και αξιόπιστα.

5. Δεν την χρησιμοποιείς συστηματικά (πρωί και βράδυ). Αν θέλεις να δεις αποτέλεσμα όσο πιο άμεσα γίνεται, πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα είσαι συνεπής στις ρουτίνες σου κάθε πρωί και κάθε βράδυ καθημερινά και αδιαλείπτως.

6. Δεν κάνεις συχνά απολέπιση (πίλινγκ). Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι αυτός της μη χρήσης απολεπιστικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα στην επιδερμίδα σου. Αυτό δυσχεραίνει την κατάσταση αφού οι πόροι του δέρματος φράσουν και περνάει ελάχιστο ποσοστό της κρέμας που χρησιμοποιείς στην ενδότερη στιβάδα. Το πίλινγκ θα σε βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

7. Δε χρησιμοποιείς αυτή που είναι ιδανική για τον τύπο του δέρματός σου. Είναι πολύ βασικό να γνωρίζεις τι τύπο δέρματος έχεις, ώστε να επιλέγεις και τις αντίστοιχες κρέμες. Για παράδειγμα αν έχεις λιπαρό δέρμα και παίρνεις κρέμες με πολλά έλαια θα μπουκώσεις τους πόρους σου ή αν έχεις ευαίσθητο δέρμα και βάζεις κρέμες που περιέχουν αφυδατικές αλκοόλες θα προκαλέσεις ερεθισμό.

8. Δεν τη φυλάς σε κατάλληλες συνθήκες. Τα δερμοκαλλυντικά είναι πολύ ευαίσθητα στην υγρασία, αλλά και τη θερμότητα. Απέφυγε να τα τοποθετείς στο μπάνιο ή δίπλα σε παράθυρο για να τα προστατέψεις από πιθανές αλλοιώσεις. Επίσης φρόντισε τα χέρια σου να είναι πεντακάθαρα όταν τα χρησιμοποιείς.

9. Δεν περιμένεις αρκετά ώστε να δράσει. Για να πούμε με ασφάλεια αν έδρασαν ή όχι τα συστατικά ενός προϊόντος θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 6 εβδομάδες, όσο περίπου διαρκεί ένας κυτταρικός κύκλος. Τα κύτταρά μας ανανεώνονται μετά το πέρας αυτού του κύκλου (πέφτουν τα νεκρά και παράγονται νέα). Σου συνιστώ λοιπόν να μην αλλάζεις την κρέμα σου πολύ συχνά, ώστε να δώσεις τη δυνατότητα στα συστατικά της να δράσουν για να μην έχεις εσφαλμένα συμπεράσματα.

10. Δεν την εφαρμόζεις με τη σωστή σειρά. Η κρέμα μπαίνει πάντα τελευταία αφού έχουν προηγηθεί όλα τα υπόλοιπα πιθανά προϊόντα (τόνερ, ορό, κρέμα ματιών). Αυτό γίνεται για να δημιουργηθεί ένας προστατευτικός φραγμός στην επιδερμίδα, κλειδώνοντας την υγρασία, αλλά και όλα τα πολύτιμα ενεργά συστατικά που έχουν προηγηθεί, στο εσωτερικό της.

Εν κατακλείδι τώρα που ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά την κρέμα σου, ήρθε η ώρα να φροντίσεις την επιδερμίδα σου με το καλύτερο τρόπο και όπως της αξίζει. Να είσαι σίγουρη πως με συστηματική και μεθοδική χρήση των κατάλληλων προϊόντων θα έρθουν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα, χρειάζεται υπομονή και επιμονή, για να κρατήσεις την επιδερμίδα σου λαμπερή και υγιή σε βάθος χρόνου!

Μπελιοβάνη Χρυσάνθη

Απόφοιτη Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ ΔΙΕΚ Αριδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News