Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Θ. Τζάκρη: Ερώτηση στη Βουλή για τον αποκλεισμό ΑΜΕΑ από το πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού


Ερώτηση Θεοδώρας Τζάκρη και 19 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Έμειναν εκτός του προγράμματος άτομα με ποσοστό καθολικής αναπηρίας (99%) ενώ επελέγησαν άλλα με ποσοστό αναπηρίας 67%»

Ο προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία είναι μια υπηρεσία προς τους συνανθρώπους μας με αναπηρία προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν μια όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη διαβίωση με στόχο να αποφευχθεί η ιδρυματοποίηση τους.

Η πιλοτική εφαρμογή ωστόσο, του προγράμματος του προσωπικού βοηθού στην Περιφέρεια Αττικής ανέδειξε προβλήματα με χαρακτηριστική την περίπτωση να μείνουν εκτός του προγράμματος άτομα με ποσοστό καθολικής αναπηρίας (99%) ενώ επελέγησαν άλλα με ποσοστό αναπηρίας 67%.

Προς τούτο η Βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με 19 ακόμη βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία ζητούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

(1) Αν προτίθεται να επανεξετάσει τη διαδικασία επιλογής των ατόμων που χρήζουν παροχής του προσωπικού βοηθού προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία της μη επιλογής ατόμων με υψηλότερα ποσοστά αναπηρίας σε σχέση με άτομα με χαμηλότερο ποσοστό που επελέγησαν,

(2) Ποιος είναι ο αλγόριθμος που χρησιμοποιήθηκε για την τυχαία επιλογή,

(3) Πως και παρουσία ποιων έγινε η διαδικασία επιλογής,

(4) Ποια είναι η αντιπροσωπευτικότητα που επιτεύχθηκε,

(5) Ποιο ακριβώς ήταν το κριτήριο επιλογής των τελικώς επιλεγέντων που θα ωφεληθούν από το θεσμό του προσωπικού βοηθού και

(6) Ποιο ήταν το ποσοστό αναπηρίας των ενταχθέντων στο πρόγραμμα για την Αττική και ειδικότερα πόσα άτομα με ποσοστό μεγαλύτερο του 80% αποκλείστηκαν.

(7) Προβλέπεται να επαναληφθεί η διαδικασία του προγράμματος του προσωπικού βοηθού για νέους αιτούντες;

(8) Πότε προτίθεσθε να επεκτείνετε το πρόγραμμα σε νέους αιτούντες σε ολόκληρη την χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News