Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ο Ν. Παρούτογλου στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του: «Είμαι αποφασισμένος να μην διαψεύσω όσους με πίστεψαν» - Απαντήσεις για το όραμα της πενταετίας


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ"

Ο Νίκος Παρουτογλου, έκανε την μεγάλη έκπληξη και αναδείχτηκε Δήμαρχος Αλμωπίας, από την πρώτη Κυριακή! Το αίσθημα νίκης που υπήρχε προεκλογικά, ανταμείφθηκε στις 8 Οκτωβρίου, όταν οι ψηφοφόροι, του έδωσαν την πλειοψηφία και τον εμπιστεύθηκαν για τα επόμενα χρόνια.

Στην σημερινή πρώτη συνέντευξη του, μετά τις εκλογές απαντά για το πως σκέφτεται ο ίδιος να οδηγήσει την Αλμωπία ψηλά υλοποιώντας το πρόγραμμα που είχε καταθέσει προεκλογικά

Διαβάστε στην συνέχεια την αποκλειστική συνέντευξη (τον ευχαριστούμε για την παραχώρηση):

ΕΡ: Πέστε μου πως νιώσατε μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, που σας αναδεικνύει Δήμαρχο Αλμωπίας για τα επόμενα χρόνια;

ΑΠ: Σας απαντώ ότι οι πρώτες ώρες, ήταν πολύ περίεργες. Με διαπερνούσαν εναλλασόμενα συναισθήματα χαράς,συγκίνησης,αλλά ταυτόχρονα προβληματισμού και ευθύνης. Σκεφτόμουν ότι οι ψηφοφόροι με εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπήσω για την επόμενη 5ετία, γεγονός το οποίο με ταξίδευε στο μέλλον. Νομίζω ότι μόνο αν βρεθεί κάποιος σε αντίστοιχη κατάσταση, μπορεί να αντιληφθεί την έκρηξη ψυχικης ευφορίας και όλων των άλλων συναισθημάτων.

ΕΡ: Μας κάνει εντύπωση ότι ενώ όλα είχαν τελειώσει, οι συνεργάτες σας και φίλοι, περίμεναν για να πανηγυ- ρίσουν και το τελευταίο αποτέλεσμα. Γιατί;

ΑΠ: Αυτό δείχνει και την γενικότερη αντίληψη που είχε διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ψηφοδελτίου μας. Ενώ είχαμε ισχυρή πεποίθηση νίκης, ήμασταν προετοιμασμένοι για πανηγυρισμούς, που δεν θα παρέπεμπαν σε κατάσταση αλαζονείας. Γενικότερα αντιδρούσαμε ελεγχόμενα, από την έναρξη της προεκλογικής μας καμπάνιας, έως και τη νύχτα του θριάμβου μας. Ίσως και αυτό να ήταν στοιχείο της συγκριτικής υπεροχής μας.

ΕΡ: Πως νομίζετε ότι μπορείτε να χαρακτηριστείτε ένας καλός Δήμαρχος για τον τόπο σας;

ΑΠ: Μα φυσικά υλοποιώντας τις προεκλογικες δεσμεύσεις. Η συνέπεια των προτεραιοτήτων που ανέδειξα,θα κρίνει και τον χαρακτηρισμό του επιτυχημένου δημάρχου. Είμαι αποφασισμένος να μην διαψεύσω όσους με πίστεψαν.

ΕΡ: Συνηθίζεται για κάθε εκλεγμένο η ερώτηση, αν έχετε πρόγραμμα 100 ημερών για την αρχή της θητείας σας;

ΑΠ: Κοιτάξτε. Το ερώτημα για πρόγραμμα 100 ημερών,είναι περισσότερο ρητορικό και δημοσιογραφικό. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να αναδείξω από το ξεκίνημα τον τρόπο που θα διοικήσω. Δηλαδή το μοντέλο διοίκησης, όπως μου αρέσει να λέω. Δεσμεύθηκα για συμμετοχικότητα στην λήψη αποφάσεων. Δεσμεύτηκα για κοινωνική διαβούλευση και κοινωνική νομιμοποίηση των επιλογών. Αυτή η κοινωνική διαβούλευση θα οδηγήσει στην κοινωνική νομιμοποίηση των αποφασεων και συνεπώς στην στήριξή τους.

ΕΡ: Είναι αλήθεια ότι δώσατε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης του Δήμου σας για την ερχόμενη πενταετία. Θέλουμε να μας πείτε, σε ποιους τομείς θα δώσετε ιδιαίτερη σημασία;

ΑΠ: Με ικανοποιεί ιδιαίτερα που χαρακτηρίζετε την προεκλογική μου πρόταση,ολοκληρωμένη. Θέλω να υπερβώ την διαχειριστική πρακτική των αυτονόητων. Είναι σαφές ότι η καθημερινότητα προτάσσεται. Ομως αυτό που πρέπει άμεσα να ανατραπεί,είναι η αίσθηση εγκατάλειψης των χωριών και της Αριδαίας. Κυρίαρχο θέμα για τον Δήμο, τα αγροτικά προϊόντα και ο εναλλακτικός τουρισμός. Μαζί με τον σχεδιασμό μεγάλων παρεμβάσεων (όπως π.χ. το κολυμβητήριο,το κλειστό,η αντιπλημυρική προστασία κ.α.)θα αποτελούν την βάση των στοχεύσεων.

ΕΡ: Οι κάτοικοι της Αλμωπίας, θέλουν να μείνουν στον τόπο τους. Τι θα κάνετε για την ανάπτυξη της;

ΑΠ: Κυρίαρχο ζήτημα,που άπτεται ευρύ- τερων ευθυνών,την πολιτείας γενικότερα. Η βασικότερη παράμετρος και απάντηση στο ερώτημα σας,είναι η οικονομία,η προσφορά εργασίας, και οι συνθήκες ποιοτικής διαβίωσης. Βλέπετε ομως ότι χρησιμοποιώ έντεχνα, προοπτικό και πολλές φορές οραματικό λόγο. Το κάνω, για να διαμορφώσουμε συνθήκες παραμονής και επανόδου των παιδιών που έφυγαν. Νομίζω πρέπει να οργανώσουμε την σκέψη μας, την δράση μας,για την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών. Η υλοποίηση του σχεδίου που παρουσίασα, μπορεί να αποτελέσει την βάση παραμονής. Όπως και να έχει όμως η πολιτεία είναι η πλέον αρμόδια για να δώσει λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα!

ΕΡ: Λένε ότι ένας καλός ηγέτης κρίνεται από τους καλούς συνεργάτες του. Έχετε κάνει τις επιλογές σας;

ΑΠ: Δεν μου αρέσει η λέξη ηγέτης, γιατί δεν αισθάνομαι ως τέτοιος. Όμως σαν υπεύθυνος του εγχειρήματος θέλω να πω.... Ναι! εμπιστεύομαι τους συνεργάτες μου χωρίς υποσημειώσεις. Μαζί θα προχωρήσουμε, όπως και μαζί θα κριθούμε. Οι επιλογές θα είναι προσαρμοσμένες αποκλειστικά,στην ικανότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων μας.

ΕΡ: Τι σκοπεύετε να αλλάξετε σε σχέση με την λειτουργία της απερχόμενης διοίκησης στον Δήμο;

ΑΠ: Έχω ήδη αναφερθεί διεξοδικά. Επειδή όμως το επαναφέρετε,θα σας πω ότι η πελατειακή σχέση, Δήμου-πολίτη ομήρου, τελειώνει. Ο λαϊκισμός των διμήνων, των ανασφαλειών, των κατά συνθήκη έργων,ανήκουν στο παρελθόν. Θα αλλάξω την νοοτροπία άσκησης διοίκησης. Θα αναδείξω την λογοδοσία και την διαφάνεια,σε προτεραιότητα.

ΕΡ: Υπόθεση Λουτρών Λουτρακίου. Θα περιμένουμε ελέγχους και πιθανόν πρόσφυγες στην δικαιοσύνη;

ΑΠ: Έχω αναφερθεί στην πρόσφατη συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης. Είπα: Δεν θα είμαι ο πρόεδρος. Θα αλλάξω το λογιστήριο. Θα παραχωρήσω άμεσα το αναψυκτήριο και το εστιατόριο σε ιδιώτες, με αδιάβλητο διαγωνισμό. Δεν διεκδικώ εισαγγελικό ρόλο. Όμως είναι αδύνατον οι δημότες να μην γνωρίζουν την πραγματική εικόνα των λουτρών. Αυτό αποτελεί εξαλλου δέσμευση και υποχρέωσή μου.

ΕΡ: Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους δημότες της Αλμωπίας;

ΑΠ: Τους ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για την τιμή και την εμπιστοσύνη. Θα είμαι συνεπής απεναντί τους. Δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες τους.

3 σχόλια:

  1. (Όσους με πίστεψαν)τη αλαζονεία θεέ μου δεν θα βάλεις ποτέ μυαλό Νικολάκη γι'αυτό όπως ήρθες έτσι και θα φύγεις,μια από τα ίδια.Απο τις πρώτες δηλώσεις καταλαβαίνεις τον τρόπο σκέψης του άλλου, πέρνα το σχόλιο μήπως και το διαβάσει και κουνηθεί κάτι στο άδειο μυαλό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ ο ανωνυμος 10:57 "αλκοολικος" ..λες που λες τα οτι να ναι..πες μας και το ονοματακι σου αδερφε..τι φοβασαι.??!! Αερολογοντας ακρη δ βγηκε ποτε..ειδαλλως κανε κανα λαικ καπου κ αντε γεια !

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News