Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Θ. Τζάκρη: «Αποσύρετε το νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται το ξεπούλημα του νερού»


Το Νερό είναι Δημόσιο Αγαθό και Ανθρώπινο Δικαίωμα. Το Νερό δεν πωλείται και η διαχείρισή του ανήκει στο Δημόσιο Τομέα.

Κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής - Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος», η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη ξεκίνησε την ομιλία της σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις εγκληματικές πολιτικές της προσπαθεί να επιβάλει άλλη μια ιδιωτικοποίηση αυτή την φορά με το νερό και τα απόβλητα.

Σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός και η εποπτεία της διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας, αλλά και η εποπτεία των παρόχων υπηρεσιών ύδατος (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΥΑ, Δήμοι ΟΕΒ κλπ) καθώς και η διαχείριση απορριμμάτων είναι ευθύνη της Πολιτείας, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, ενάντια στη βούληση των πολιτών, ενάντια στην κοινή λογική.

Ενάντια στις αποφάσεις του ΣτΕ που ρητά αναφέρουν, ότι το νερό δεν ιδιωτικοποιείται, ότι το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν, ότι ο κύκλος του νερού είναι ενιαίος από την πηγή έως τη βρύση.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News