Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Δ. Τζαμτζής για καστανοπαραγωγούς: «Τεράστια τα προβλήματα, ζητούμε οικονομική ενίσχυση»


Διευκρινίσεις για τους καστανοπαραγωγούς ζητεί ο ΥΠ.Α.Α.Τ.

Το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των καστανοπαραγωγών της Πέλλας, επαναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία περιλαμβάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, που ζήτησε ο κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι, με προηγούμενη επιστολή του, στις 19/01/2023, ο κ. Τζαμτζής είχε καταθέσει αναλυτικά όλους τους παράγοντες, που συνετέλεσαν στην απώλεια εισοδήματος των καστανοπαραγωγών και τεκμηρίωνε την ανάγκη οικονομικής στήριξής τους. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, οι τιμές διάθεσης για το έτος 2022 ήταν μειωμένες σε ποσοστό 40- 50%, σε σχέση με την προηγούμενη τριετία (2019-2020-2021). Σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους παραγωγής, η απώλεια εισοδήματος των καστανοπαραγωγών εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 500 ευρώ ανά στρέμμα.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Ιορδάνη Τζαμτζή προς τον ΥΠ.Α.Α.Τ.

ΘΕΜΑ: «Απώλεια εισοδήματος έτους 2022 των παραγωγών κάστανων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή και στη διάθεση που οφείλονται στις τιμές πώλησης και στο αυξημένο κόστος παραγωγής του έτους 2022»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με τεράστια προβλήματα έκλεισε το έτος 2022 για την καλλιέργεια των κάστανων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, λόγω της δυσκολίας στη διάθεση και της μεγάλης μείωσης των τιμών καθώς και του αυξημένου κόστους παραγωγής, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η καλλιεργούμενη έκταση με καστανιές στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, είναι 9.222 στρέμματα (δηλώσεις ΟΣΔΕ 2022). 

Σύμφωνα με στοιχεία των αναγνωρισμένων Ο.Π της ΠΕ Πέλλας, φαίνεται ότι οι τιμές διάθεσης για το έτος 2022 έχουν μειωθεί σε ποσοστό 40- 50% σε σχέση με την προηγούμενη τριετία (2019-2020-2021):


Η μείωση αυτή της τιμής διάθεσης σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω των καυσίμων, των γεωργικών εφοδίων κλπ οδήγησαν σε απώλεια εισοδήματος που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 500 ευρώ ανά στρέμμα.

Ζητούμε την οικονομική ενίσχυση των καστανοπαραγωγών που αντιμετωπίζουν μεγάλη απώλεια εισοδήματος λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Ιορδάνης Τζαμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News