Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Συναγερμός στην Πέλλα: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις - Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας


Σε ενημέρωση όσον αφορά στην κακοκαιρία προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών όπου εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις πλέον απαραίτητες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά την ενημέρωσή του, η Πέλλα έχει ήδη «χτυπηθεί» σημαντικά από τα έντονα φαινόμενα, με το κέντρο της Πυροσβεστικής να έχει λάβει συνολικά 112 κλήσεις για παροχή βοήθειας.


Σήμερα, ενεργοποιήθηκε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» στις εξής περιοχές: Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.

Ωστόσο, τις επόμενες ώρες και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος, αναμένεται να λάβουν μήνυμα οι κάτοικοι σε: Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία, ανατολική Αρκαδία, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Στην τρίτη φάση ενεργοποίησης του «112», όπως είπε, θα σταλούν μηνύματα στη Δυτική Μακεδονία, όπου «αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις».

Ο κ. Αρτοποιός κάλεσε τους πολίτες των παραπάνω περιοχών να «περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες».

Όσον αφορά στην Αττική, επεσήμανε πως αναμένεται να πληγεί από την κακοκαιρία την Πέμπτη και κάλεσε και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου να προσέχουν τις μετακινήσεις τους.

Πού θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες αναμένονται χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες από νωρίς το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Ειδικότερα, θα χιονίσει:

- στη δυτική Μακεδονία

- στην Ήπειρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 μέτρα και πάνω)

- στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω)

- στη δυτική και κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω)

Ο καιρός την Πέμπτη

Όσον αφορά στην Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με εξασθένηση από το απόγευμα. Από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Από νωρίς το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

- στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω)

- στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω)

- στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω)

- από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω).

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Παρασκευή

Τέλος, την Παρασκευή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τις ανατολικές Κυκλάδες και έως τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

4 σχόλια:

  1. Χειμωνας ειναι.Σταματηστε να τρομοκρατειτε τν κοσμο.Θα χιονισει στα 400 μετρα και πανω.Και τι εγινε δηλαδη? Παλια 10 χρονων με 30 ποντους χιονι πηγαιναμε σχολείο,και τωρα με λιγη βροχη κλεινετε τα παντα γιατι δν κάνετε τα αυτονοητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είδαμε πρωί πρωί ο δρόμος για Έδεσσα είναι πίτα στο χιόνι, αλλά ξέχασα θα βγουν για καθαρισμό κατά τής 9 η ώρα, έλα πού ο κόσμος πάει στις δουλειές του στης 6 άντε στης 8 βαριά, κατά τα άλλα σε επιφυλακή ας γελάσω γελοίοι και ψεύτες ταυτόχρονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η φωτό εννοείται και δεν είναι τωρινή, δεύτερον το πρωί όπως γράφει και ο από πάνω δεν υπήρχε κανένα όχημα των δήμων στο δρόμο προς Έδεσσα, τρίτον οι γραμμές των λωρίδων δεν υπάρχουν, τέταρτον φωτισμός από σωτήρα μέχρι Έδεσσα υπάρχει μόνο μέσα στα χωριά σωτήρα και κλεισοχωρι, πέμπτον πινακίδες για σήμανση επικίνδυνου οδόστρωματος λόγω παγετού και χιονιού πουθενά, θέλετε και άλλα; Γερμανία είμαι ήρθα για μια εβδομάδα και φεύγω πάλι λόγω δουλειάς τα τελευταία 23χρονια, πολύ λυπάμαι και πιστεύω ότι αλλά 23 χρόνια να περάσουν τα ίδια θα είναι εδώ,και για τούς πονηρά σκεπτόμενους τη γυρευα πρωί πρωί σε αυτό τον δρόμο απαντώ πήγαινα στο νοσοκομείο, γι'αυτό και ήρθα αυτές τις μέρες,στο άριδαια νέα το επισκέπτομαι χρόνια ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη σωστό υπάρχει στον νομό για να υπάρχει και στο οδικό δίκτυο τού; μόνο λόγια και παπατζες όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News