Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ο Δήμος Αλμωπίας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων


Ο Δήμος Αλμωπίας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, στις 19-27 Νοεμβρίου 2022 με τίτλο: "ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ" με την συμμετοχή των παρακάτω Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Δημοτικό Σχολείο Αψάλου

2. Νηπιαγωγείο Εξαπλατάνου

3. Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντίας

4. Δημοτικό Σχολείο Μηλιάς

5. Δημοτικό Σχολείο Νότιας

Οι συγκεκριμένες Σχολικές Μονάδες, θα πραγματοποιήσουν δράσεις, συλλέγοντας κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουν δημιουργώντας, διάφορες κατασκευές, όπως στολίδια, περιτυλίγματα δώρων κ.α., διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών, την σημασία της επαναχρησιμοποίησης αυτών των ειδών, την ενημέρωση για την μη αλόγιστη χρήση τους και γενικότερα την υιοθέτηση μιας συμπεριφοράς οικολογικής συνείδησης.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ότι η κατανάλωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Ευρώπη, έχει τον τέταρτο υψηλότερο αντίκτυπο για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, μετά από τα τρόφιμα, την στέγαση και την κινητικότητα.

Για αυτό λοιπόν, καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και σε αυτό το είδος ανακύκλωσης, είτε επαναχρησιμοποιώντας τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με διάφορους τρόπους, είτε μεταφέροντας τα στους ειδικούς κάδους, που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου Αλμωπίας και όχι στους κοινούς κάδους απορριμμάτων, έτσι ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News