Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα - Ο πιλότος ζήτησε έκτακτη προσγείωση, κατέπεσε φλεγόμενο


Πτώση αεροσκάφους σημειώθηκε πριν λίγη ώρα το βράδυ του Σαββάτου (16.7.2022) στην Καβάλα και συγκεκριμένα ανάμεσα στα χωριά Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος που έπεσε ήταν τύπου Antonov και ο πιλότος του είχε ζητήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, όμως δεν τα κατάφερε.

Στο σημείο σπεύδουν κλιμάκια της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, που επικαλούνται μαρτυρίες κατοίκων, ακούγονται εκρήξεις και υπάρχει διακοπή ρεύματος στους γύρω οικισμούς, αφού έκοψε καλώδια ρεύματος κατά την πτώση του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, επιχειρούν 15 πυροσβέστες και 7 οχήματα. Ακόμη, το αεροσκάφος τύπου Antonov φαίνεται πως είχε 4 κινητήρες, εκ των οποίων ο ένας πήρε φωτιά, για αυτό και ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα.

Έχει χαθεί το στίγμα του αεροσκάφους ενώ το τελευταίο δόθηκε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εμπορικό και πραγματοποιούσε πτήση από τη Σερβία προς την Ιορδανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News