Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Αλλαγή του εκλογικού νόμου εξετάζει ο Κ. Μητσοτάκης


Για τις σκέψεις του πρωθυπουργού γύρω από τις εκλογές και τα ενδεχόμενα που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο μίλησε στο LIVE NEWS η Χριστίνα Κοραή.

Η έμπειρη πολιτική συντάκτρια υπογράμμισε ότι οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Αυτό που επαναλάμβανε σε όλους τους συνομιλητές του ήταν ότι θα παίξει το θεσμικό του χαρτί και θα ολοκληρώσει τη θητεία του» σημείωσε η Χριστίνα Κοραή για τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι άφησε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανοιχτό σε δύο μόνο συνεντεύξεις του.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, η τελική απόφαση έχει παρθεί, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ολοκληρώνει τη θητεία του και τις εκλογές να γίνονται το 2023.

Όπως ανέφερε η Χριστίνα Κοραή, πέρα από το ενδεχόμενο ανασχηματισμού τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας για μια ακόμα φορά ότι η απλή αναλογική αποτελεί «βόμβα στη σταθερότητα της χώρας».

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η εισήγηση θα είναι για επιστροφή στον εκλογικό νόμο που ίσχυε μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές και στον οποίο υπάρχει το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

Τα «όπλα» του Μητσοτάκη

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει κάποιες παρεμβάσεις με τις οποίες θα μπορέσει να μετριάσει το πολιτικό κόστος από τα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα, αλλά και όσα έρχονται μέσα στο χειμώνα.

Συγκεκριμένα, εξετάζει:

- το τέλος της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, - αύξηση των συντάξεων 5% – 6%,

- αύξηση του κατώτατου μισθού ακόμη και στα 751€,

- πληρωμή των αναδρομικών των περικοπών επικουρικών συντάξεων και δώρων

4 σχόλια:

  1. Den.vienoun.ta.fasolia.xa.xa.xaaaaa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλι στα σκοπιανα γραφεις βόδι; μαθε ελληνικά βόδι.

      Διαγραφή
  2. Γ. Οικονόμου νυν κυβ. εκπρόσωπος: «και στη χώρα μας πρέπει να πάρει τέλος η ιστορία των μονοκομματικών κυβερνήσεων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι να τον αλλαξει να βγαινουν 6 του συριζα στην πελλα για να βγει ο Σηφης που ειναι και τριχωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News