Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Ακρίβεια: Σε ποια είδη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές


Το κλίμα αβεβαιότητος που ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, φαίνεται πως παγιώνεται αφού το κόστος ζωής έχει αυξηθεί δημιουργώντας προβλήματα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Η ενέργεια και τα καύσιμα είναι αυτά που κάνουν τα χρήματα εργαζομένων και συνταξιούχων να εξατμίζονται, ενώ και το σούπερ μάρκετ πλέον είναι κατά πολύ ακριβότερο σε σχέση με πέρσι.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο καταναλωτών, το κόστος ζωής μια οικογένειας από 300 ευρώ έχει φτάσει τα 450 ευρώ, χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στις συνήθειες της.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρούνται στα είδη διατροφής με τα νούμερα να μιλούν από μόνα τους.

- Το φρέσκο γάλα από 1,18€ στα 1,41€:

- Το λάδι από 6,32€ στα 8,25€:

- Το ψωμί / κιλό από 1,60€ στα 2,60€:

- Τα μακαρόνια από 1,04€ στα 1,53€.

- Το ρύζι από 3,15€ στα 3,56€:

Φέτα, κρέας, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής φροντίδας τείνουν να γίνουν απλησίαστα για μεγάλος μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα στη φέτα παρατηρείται αύξηση σχεδόν 2 ευρώ, ίδια είναι η αύξηση και στα ψάρια αλλά και στο κοτόπουλο και το χοιρινό.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δοκιμάζει κάποια ανακουφιστικά μέτρα, απέναντι στον πληθωρισμό, η υπόλοιπη Ευρώπη κινείται στον ίδιο ρυθμό.

Γερμανία και Γαλλία έχουν αποφασίσει να δώσουν ένα κουπόνι 100 ευρώ για σούπερ μάρκετ, και έξτρα 50 ευρώ για κάθε παιδί στην οικογένεια. Υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και η πρώτη προσπάθεια καταγραφής όσων έχουν ανάγκη στήριξης κάνει λόγο για 9 εκατομμύρια Γάλλους που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα βασικά.

Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει και στην Μεγάλη Βρετανία με ορισμένα είδη να έχουν αυξήθεί μέχρι και 100%, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το βούτυρο. Εικόνες με αντικλεπτικά συστήματα να μπαίνουν σε βασικά αγαθά, αρχίζουν και πληθαίνουν από προηγμένες πόλεις της Ευρώπης και η ανησυχία μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News