Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση για τους αγρότες που επλήγησαν, ζητεί από τον ΕΛΓΑ ο Δ. Τζαμτζής


Για τις τεράστιες καταστροφές που έπληξαν την γεωργική παραγωγή, ως αποτέλεσμα χαλαζοπτώσεων και βροχοπτώσεων, την περίοδο Μαϊου - Ιουνίου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ι. Τζαμτζής με επιστολή που απέστειλε στον κ. Λυκουρέντζο.

Ο κ. Τζαμτζής τονίζει ότι τα πλήγματα της κακοκαιρίας ξεκίνησαν από το Φεβρουάριο 2022, με τους παγετούς, και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας απαρίθμησε μία προς μία τις καταγραφές ακραίων καιρικών φαινομένων στην Π.Ε. Πέλλας, επισημαίνοντας και τις αντίστοιχες καταστροφές στις δενδρώδεις καλλιέργειες. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε:

---Χαλαζόπτωση στη Δ.Ε. Βεγορίτιδας, στις 15/5/2022

---Μπουρίνι – χαλαζόπτωση στις 25/5/2022

---χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές της Π.Ε. Πέλλας στις 29/5/2022

---ισχυρές βροχές – καταιγίδες και άνεμοι στις 9/6/2022 και στις 17/6/2022

---χαλαζόπτωση στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας. Στις 19/6/2022.

«Θα συνεργαστώ στενά με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των αγροτών» δήλωσε ο κ. Τζαμτζής. «Εξήγησα στον κ. Λυκουρέντζο ότι εκτός από τις ζημιές που υπέστησαν όλες οι καλλιέργειες από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα, είχαμε εξαιτίας των βροχών έντονο σχίσιμο των καρπών και προσβολή από το μύκητα μονίλια, ο οποίος προκαλεί σάπισμα στους καρπούς που συγκομίζονται καθημερινά, αυτή την περίοδο, όπως κεράσια, βερίκοκα και ροδάκινα.

Τόνισα ότι η παραμονή υγρασίας στα φύλλα και τους καρπούς, για πολλές ημέρες, έχει ως αποτέλεσμα την προσβολή από «μονίλια», η οποία δεν αντιμετωπίζεται, παρά τις επεμβάσεις φυτοπροστασίας που έγιναν από τους παραγωγούς. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές παραγωγού, προκαλούν οικονομική ασφυξία και απόγνωση στους παραγωγούς της Π.Ε. Πέλλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News