Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Με αφιέρωμα στη Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη (ΒΙΝΤΕΟ)


«Σήμερα η παρουσία σας είναι συγκλονιστική. Είναι καθαρό μήνυμα αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους που ήρθατε από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις τρίτες χώρες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγοντας την ομιλία του στις εργασίες του συνεδρίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε (για τη συνολική προσφορά τους στην παράταξη), τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και αναφέρθηκε στη «μεγάλη απούσα», τη Φώφη Γεννηματα. «Θα είναι παρούσα στις καρδιές μας γιατί έδωσε μάχη για να μείνει όρθια η παράταξη στα δύσκολα χρόνια», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην απώλεια του τεράστιου Βαγγέλη Παπαθανασίου τόνισε πως «με τη μουσική του ιδιοφυΐα ταξίδεψε ακόμα και στο διάστημα μέσα από το έργο του "Μυθωδία"».

«Τον Δεκέμβρη 270.000 δημοκρατικοί πολίτες υπέγραψαν την νέα αφετηρία. Στις 8 Μάη 180.000 μέλη έδωσαν εντολή για ένα νέο κόμμα. Είναι τώρα σειρά μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε και θέλουμε τιμώντας την ισχυρή εντολή που πήρα για ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η Ελλάδα για μας είναι ένας ισότιμος εταίρος και όχι ένας δορυδόρος. Αυτό σημαίνει η "Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει εάν το μεγαλύτερο μέρος της είναι φτωχό, πρόσθεσε.

«Πρόθεσή μου είναι να ενώσω όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις»

«Περιμένει πολλά από μας ο λαός», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Πρόθεσή μου είναι να ενώσω όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις και να γίνουν πόλος εξουσίας απέναντι στη Νέα Δημοκρατίας, που όμως δεν θα θυμίζει τίποτα από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Μιλήσαμε πλαφόν στην ενέργεια, για μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπήκε καταχειροκροτούμενος στο χώρο του συνεδρίου, που έχει το κεντρικό μήνυμα «η κοινωνία στο προσκήνιο», και πριν ξεκινήσει την ομιλία του άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο, στις πρώτες θέσεις στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.


Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι με ένα βίντεο - αφιέρωμα στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά ξεκίνησε τις εργασίες του το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ενώ συγκίνηση προκάλεσε το άκουσμα του «Chariots Fire» του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Η έναρξη του 3ου Συνεδρίου, στο κατάμεστο στάδιο από συνέδρους του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε με τη συγκρότηση του προεδρείου, όπου επικεφαλής είναι ο Πέτρος Ευθυμίου, ένα πρόσωπο με αντιδικτατορική δράση και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξε μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής τον Σεπτέμβρη του 1974.


Ωστόσο, με βελη άνοιξε τις εργασίες ο πρόεδρος του συνεδρίου κ. Πέτρος Ευθυμίου, καθώς στην ομιλία του άσκησε δριμεία κριτική σε όσα στελέχη του κόμματος έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια. «Άφησαν τις αξίες τους για τις καρέκλες» τόνισε ο κ. Ευθυμίου κοιτώντας στα στελέχη που έχουν κάνει μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, υπήρξε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Πορτογάλου πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, πριν ανέβει στο βήμα ο κ. Ανδρουλάκης για να απευθύνει την κύρια ομιλία του.

«Αυτό το συνέδριο είναι μια αποφασιστική στιγμή για να επιβεβαιωθεί η αλλαγή και η δύναμη του κόμματος ενόψει των εκλογών του 2023. Είναι η ώρα για την ανατολή του πράσινου ήλιου. Όλοι χρειαζόμαστε μια ισχυρή και προοδευτική Ελλάδα», ανέφερε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός στο μήνυμα του.

Τόνισε ότι η προοδευτική Ελλάδα «είναι ικανή να προωθήσει την αλλαγή στην Ευρώπη προς την ευημερία, την αλληλεγγύη και την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Χρειαζόμαστε τη δύναμή σας για να ενισχύσουμε το βάρος της πολιτικής μας οικογένειας και της προοδευτικής και φιλοευρωπαϊκής αριστεράς. Μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο και να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη».

Ο κ. Κόστα επικαλέστηκε την εποικοδομητική δίωρη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τον Μάρτιο στη Λισαβόνα αλλά και στην μαζική συμμετοχή των φίλων και μελών του Κινήματος στις εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες τον Δεκέμβριο και την 8η Μαΐου. «Αγαπητέ Νίκο, υπό την ηγεσία σου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει τώρα την ευκαιρία να ανοιχτεί στην ελληνική κοινωνία, να ανανεώσει τις ιδέες, να προωθήσει έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και να βγει από το συνέδριο ενωμένο και δυνατό κόμμα» ανέφερε ο Κόστα.

Στις πρώτες σειρές βρίσκονται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, καθώς και πρώην υπουργοί και στελέχη της παράταξης, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κώστας Σκανδαλίδης ο Νίκος Αλιβιζάτος, κ.ά.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News