Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Αλέξανδρος Κελαντώνης: «Στόχος μας μια ΟΝΝΕΔ ακόμα πιο μαζική»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΕΛΑΝΤΩΝΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ARIDAIA NEWS

1. Παρά την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, η ΟΝΝΕΔ κατάφερε να αναπτύξει σειρά δράσεων με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Κάντε μας έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας σας ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Οργάνωσης.

Η ΟΝΝΕΔ απέδειξε πως και μέσα στην κρίση με μια σειρά δράσεων σε όλη την χώρα ότι έμεινε δίπλα στον νέο πολίτη και στις ανάγκες που του δημιουργούνται καθημερινά. Η διάδραση με την τεχνολογία ήταν ένα νέο εγχείρημα, τολμηρό και θα έπρεπε να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα που μας επέβαλαν τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού.

Έχοντας αναλάβει από τον Αύγουστο του 2021 έγιναν και πανελλαδικές και κατά τόπους δράσεις σε όλες τις ΠΕ της Κεντρικής Μακεδονίας και έχοντας άριστη συνεργασία με όλους τους προέδρους των νομαρχιακών οργανώσεων και με τον ίδιο τον πρόεδρο διεκπεραιώθηκαν αιμοδοσίες, δενδροφυτεύσεις, καίριες ενημερώσεις για θέματα πρόληψης και υγείας και επιμορφωτικές ημερίδες.

2. Ακούμε συχνά για συμμετοχική και ανοιχτή σε όλους ΟΝΝΕΔ. Κατά πόσο θεωρείτε πως έχει επιτευχθεί αυτός ο στόχος;

Από την πολυετή ασχολία μου με την παράταξη μπορώ να πω πως η ΟΝΝΕΔ έγινε την τελευταία τριετία περισσότερο ανοιχτή και συμμετοχική για όλους τους νέους της χώρας. Ο στόχος αυτός επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό και σε αυτό έπαιξε ρολό ο τωρινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας και καλός φίλος Παύλος Μαρινάκης. Οπού με σύνθημα «ΟΝΝΕΔ για όλους» έχει καταφέρει να αριθμεί αυτή την στιγμή η οργάνωση πάνω από 70000 μέλη.

3. Μέσω των ΟΝΝΕΔ Talks έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο που σας δίνει τη δυνατότητα να συνομιλείτε με Υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης. Θεωρείτε παραγωγικούς αυτούς τους διαλόγους; Πιστεύεται ότι η φωνή των νέων βρίσκει αντίκρισμα;

Πολύ σωστή ερώτηση, η ΟΝΝΕΔ είναι η πολιτική νεολαία στην Ελλάδα οπού οι ιδέες της γίνονται πράξη. Αγώνες πολλών ετών ήρθαν και δικαιώθηκαν από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την αστυνόμευση στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι διάλογοι μεταξύ των υπουργών είναι όχι μόνο παραγωγικοί αλλά σε κάθε νομοσχέδιο που καταρτίζεται πλέον στο κοινοβούλιο εμπεριέχει ιδέες και απόψεις της νεολαίας. Αυτό που επισημάνει συνεχώς ο πρωθυπουργός «οι νέοι στο προσκήνιο» γίνεται καθημερινός πράξη.

4. Η σημερινή Κυβέρνηση έχει κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις. Αρχικά, η ένταση με την Τουρκία, στη συνέχεια η πανδημία, τώρα η οικονομία. Πως κρίνεται την αντιμετώπιση αυτών των κρίσεων;

Από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ η χώρα είχε να αντιμετωπίσει κρίσεις πρωτόγνωρες εντός και εκτός συνόρων. Η καταστροφική 5ετια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε συνέπεια στο κύρος της χώρας. Η ένταση με την Τουρκία διαχειρίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό χάρις την διπλωματία και την σταθερή, ακέραιη στάση που επιδείξαμε σε όλη την διάρκεια της. Να επισημάνω, πως αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των διπλωματικών σχέσεων ήταν η περήφανη στάση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα. Η πανδημία ήταν ο απρόβλεπτος παράγοντας που έπληξε τον πλανήτη, πόσο μάλλον μια κοινωνία όπως την ελληνική που μετά από 10 χρόνια ύφεσης οι κραδασμοί ήταν ακόμη πιο δυνατοί. Μετά από τις συμβουλές και συστάσεις των ειδικών είμαστε πλέον στο τέλος της πανδημίας και την κατάργηση των μέτρων. Όσο για το ράλι ανατιμήσεων παγκοσμίως σε όλα τα προϊόντα και εμπορεύματα προκαλεί την ανησυχία όλων μας, και φούντωσε με τον πόλεμο (Ρωσίας-Ουκρανίας), η ζωή γίνεται μέρα με την μέρα πιο ακριβή για όλους μας και μόνο μια πανευρωπαϊκή λύση θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα σε όλα τα νοικοκυριά.

5. Ποιες είναι οι σκέψεις και οι πρωτοβουλίες σας, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της νέας γενιάς, μιας γενιάς η οποία ταλαιπωρείται εδώ και πολλά χρόνια από την οικονομική κρίση;

Η Νέα Γενιά είναι αυτή που έχει πληρώσει το μάρμαρο της 10ετης ύφεσης. Ανήκω σε αυτή την γενιά και θα δώσω ένα παράδειγμα για να θίξω το βάθος του προβλήματος, πως το 30% των συμμαθητών μου και συμφοιτητών μου δεν βρίσκονται πλέον στην χώρα. Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες οπού έχουν σωστή στόχευση όπως το Πρώτο Ένσημο και θα πρέπει να εντείνονται ακόμη περισσότερο διότι αυτό που θέλει πραγματικά η Νέα Γενιά είναι αξιοπρεπή εργασία.

6. Ζούμε σε έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό Νομό, την Πέλλα. Θεωρείτε πως η Κυβέρνηση έχει δώσει τη βαρύτητα που θα έπρεπε σε αυτόν τον τομέα;

Όλοι γνωρίζουμε πως η κινητήριος δύναμη του τόπου μας είναι η αγροτική οικονομία. Η κυβέρνηση έχει δείξει έμπρακτα πως στηρίζει τον πρωτογενή τομέα συνεχώς με το πρόγραμμα Νέων Αγροτών όπως και η καταβολή αποζημιώσεων που γίνεται πλέον πολύ πιο άμεσα από ότι στο παρελθόν, είναι κάποιες από τις κινήσεις που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

7. Πως σχολιάζετε τα σενάρια εκλογών που διακινούνται κατά καιρούς; Θεωρείτε πως ο Πρωθυπουργός θα εξαντλήσει την τετραετία;

Θεωρώ πως θα εξαντλήσει την τετραετία και εκλογές θα έχουμε το καλοκαίρι του 2023.

8. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον της ΟΝΝΕΔ;

Να γίνει ακόμα πιο μαζική και να στελεχώνεται όλο και με περισσότερα μέλη, έχει προκηρυχτεί το συνέδριο της νεολαίας στις 3-5 Ιουνίου.

9. Κλείνοντας, πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς. Πως αντιλαμβάνεστε την ενασχόλησή σας με την πολιτική;

Για μένα η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα στον όμιλο Παυλίδη είμαι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Λογιστικής και Ελεγκτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News