Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Αλμωπία - Διακοπή ρεύματος: Η αγανάκτηση, τα «πυροτεχνήματα» και η επόμενη μέρα


Σχεδόν τέσσερις ώρες έμεινε χωρίς ρεύμα ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Αλμωπίας το απόγευμα της Κυριακής. Αυτό δυστυχώς, δεν αποτελεί πλέον είδηση. Τείνει να γίνει καθημερινότητα για την περιοχή μας.

Η οργή και η αγανάκτηση, που χτύπησαν «κόκκινο» εκφράστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, αναρωτιόμαστε: Αρκεί αυτό; Λίγες ώρες μετά, έχουμε ήδη ξεχάσει το γεγονός, μέχρι την επόμενη διακοπή που θα μας ξυπνήσει ξανά από τον… λήθαργο.

Δυστυχώς, εδώ και χρόνια το απαρχαιωμένο δίκτυο της περιοχής μας συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με ουσιαστικό τρόπο. Λόγια, «κορώνες», προτάσεις που ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά των αγανακτισμένων πολιτών και ουσία μηδέν. Η Αλμωπία στο περιθώριο, με ένα δίκτυο που θυμίζει περισσότερο Ουγκάντα παρά ένα ευρωπαϊκό κράτος.

Διαβάσαμε μεταξύ άλλων και την πρόταση του Αντιδημάρχου Γιάννη Κετικίδη, ο οποίος μέσω facebook δήλωσε ότι η μόνη λύση είναι να γίνει μήνυση κατά του ΔΕΔΔΗΕ. Θα τη δούμε με μεγάλη σοβαρότητα, αν δούμε να συνοδεύεται και από ανάλογες ενέργειες. Προς το παρόν, μοιάζει περισσότερο με «πυροτέχνημα» εν μέσω αγανάκτησης του κόσμου. Εύστοχο το σχόλιο που έγινε κάτω από την ανάρτηση του Αντιδημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑ, από κάτοικο του Δήμου μας, η οποία αναρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη πρόταση αφορά και στην ύδρευση όπου συχνά σημειώνονται διακοπές χωρίς προειδοποίηση.

Αξίζει να αναφερθούμε όμως και στους Βουλευτές της περιοχής μας, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν προωθήσει το συγκεκριμένο σοβαρότατο ζήτημα. Δεν έχουμε δει κάποια παρέμβαση στη Βουλή ή στα αρμόδια Υπουργεία. Αν δεν είναι αυτό σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να τους απασχολήσει, τότε ποιο; Οφείλουν να αναζητήσουν λύσεις και να πιέσουν ώστε να αντικατασταθεί επιτέλους το απαρχαιωμένο δίκτυο.

Εν κατακλείδι, είναι γεγονός ότι για άλλη μια φορά οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση δεν παρείχαν κάποια λύση. Θα θυμηθούμε ξανά το πρόβλημα, την επόμενη φορά που θα κοπεί το ρεύμα. Μέχρι τότε, επιστροφή στον λήθαργο.

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα της Αλμωπίας, σχετικά με τις συχνές διακοπές ρεύματος, είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια.
    Έχουμε, λοιπόν, και λέμε.
    1. Δήμος Αλμωπίας,
    2. Εμπορικός σύλλογος Αριδαίας,
    3. Αγροτικοί σύλλογοι και συναιτερισμοί Αλμωπίας,
    4. Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας,
    5. ΦΟΑ
    6. ΑΛΜΩΠΟΣ
    7. Πολιτιστικοί(;) και Μορφωτικοί(;) σύλλογοι Αλμωπίας
    8. Σύλλογος Καθηγητών
    9. Ίκαρος (αθλητικός σύλλογος)
    10. Ιατρικός και οδοντιατρικός σύλλογος
    11. Δικηγορικός Σύλλογος
    (αν ξέχασα κάποιους τους ζητώ συγγνώμη)
    τι έκαναν όοολα αυτά τα χρόνια για να διορθωθεί η κατάσταση;
    Τ Ι Π Ο Τ Α.
    Τα συμπεράσματα σχετικά με το τι φταίει δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News