Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Σε ισχύ τα νέα μέτρα ίσως και από αύριο - Σύσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα μετά το σοκ των 21.657 κρουσμάτων


Το σημερινό αρνητικό ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων οδηγεί ολοταχώς σε ανατροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού για την ισχύ των περιορισμών από τις 3 Ιανουαρίου.

Το πρωί της Τετάρτης (29.12.2021) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιστρέφει από τα Ιωάννινα, θα προεδρεύσει της σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον Σωτήρη Τσιόδρα και άλλους επιστήμονες και στις 12 συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για να κάνει τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση και να ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τα μέτρα συζητείται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και από το απόγευμα της Τετάρτης ή το αργότερο από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (30.12.2021).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν οι Ειδικοί το εισηγηθούν, θα υπάρξουν και νέα μέτρα, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί, με έμφαση στα οικογενειακά τραπέζια.

Νωρίτερα, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” ότι «πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας έτσι όπως εξελίσσεται». Ενδεχομένως, η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση.

«Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση, στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού στον τρόπο και το μέτρο που μπορούμε», συνέχισε ενώ υπογράμμισε πως με τη στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα, καταφέραμε όλοι μαζί να σώσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εορταστικού τζίρου και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με έναν τρόπο πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

-Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα. Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες. Η μουσική θα διακόπτεται όταν δεν θα τηρούνται οι περιορισμοί.

-Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

-Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.

-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

13 σχόλια:

  1. Κάθε μέρα αναθεωρούν ότι είπαν την προηγούμενη.
    Ο Θεός μας μας φύλαξε αυτήν την κρίσιμη ώρα που έχουμε μια τόσο ευπροσάρμοστη και ταχύτατα προσαρμοζόμενη κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φαντασου ναχαμε τους συμοριτες τον Τσιπρα και τον Πολακη θα ξαναπεθαινε η μανα σου χα...χα....χα...

      Διαγραφή
  2. 13.325. οι νεκροί των Εν. Δυνάμεων στον Ελληνο - ιταλικό πόλεμο του 1940.
    20.557.οι νεκροί από κορονοϊό μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σίγουρα από κορονοιο πήγαν όλοι!

      Διαγραφή
    2. 75.000 από τον συμμοριτοπολεμο με τους κομμουνιστές εάν ξέρεις ιστορία αλλά δεν βλέπω να μιλάς.

      Διαγραφή
  3. Εσείς ρε δε φωνάζατε οτι αν εμβολιαστούμε θα αποκτήσουμε τον αέρα της ελευθερίας; Τι έγινε; Σας γέλασαν κι εσάς;. Ξέρετε πότε θα σταματήσει αυτή η πανούκλα;. Όταν ξεσηκωθεί ο κόσμος και πάρει με τις πέτρες τους παγκόσμιους εγκληματίες. Βέβαια αν σταματήσουν να τους κρύβουν όσοι τα πήραν και ιδιαίτερα αν οι ψέκες ολιγόμυαλοι να τους υποστηρίζουν λέγοντας ότι αυτό ήταν κάτι φυσικό. Σταύρο δημοσίευσέ το μήπως ανοίξουν τα μάτια κάποιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα μη μας παρεις με της πετρες βόδι θα μας κλάσεις τ αρχ....

      Διαγραφή
    2. ΑΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΕΦΑΛΑ.

      Διαγραφή
  4. η ευθύνη είναι στον κόσμο...Η κυβερνήσεις δίνουν συμβουλές βάσει επιστημόνων,δεν έχει καμιά κυβέρνηση συμβόλαιο με την Αθανασία και την αιωνιότητα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάθηκε το παιχνίδι πατριώτες.....20,557 νεκροί και τώρα αρχιζει...αν ανοιξουν και τα σχολεία θα ρίξουμε πολύ κλάμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΛΑΙΣ ΠΟΛΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙΣ ΠΑΛΙΟΨΕΚΑ.

      Διαγραφή
  6. αληθευει οτι το ΠΑΣΟΚ περασε μια μοναδα τον Αλεξη; Σηφη αληθευει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΤΡΟΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΟΥ-ΔΟΥΛΑΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News