Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη - Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου: «Σε εμάς πάλι θα εξαντληθεί η αυστηρότητα των αρμοδίων;»


Τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις πολλών επιστημόνων, που επισημαίνουν τον κίνδυνο από τους εορτασμούς του πολιούχου Αγίου της Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν την αντίδραση των Ιερέων του Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι εξέδωσαν μακροσκελή ανακοίνωση:

“Μετά μεγάλης λύπης, παρακολουθούμε εκ νέου δημοσιεύματα, δηλώσεις και σχόλια, που επαναφέρουν το αφήγημα της ευθύνης των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Πολιούχου μας, το παρελθόν έτος 2020, στη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη και τους δύσκολους μήνες του χειμώνα, που ακολούθησαν”, αναφέρουν συγκεκριμένα οι Ιερείς.

Ταυτόχρονα, παραθέτουν σειρά δημόσιων εκδηλώσεων που διεξήχθησαν τον προηγούμενο μήνα στην συμπρωτεύουσα, χωρίς τη λήψη μέτρων. Για παράδειγμα, συγκεντρώσεις, κορονοπάρτι στα Πανεπιστήμια, η 85η ΔΕΘ, το Pride, συναυλίες, ακόμη και η συγκέντρωση κόσμου στις κηδείες των Μίκη Θεοδωράκη και Mad Clip, αλλά και οι εκδηλώσεις για την κούκλα πρόσφυγα Αμάλ.

«Σε εμάς πάλι θα εξαντληθεί η αυστηρότητα των αρμοδίων; Σε εμάς πάλι θα επιδειχθεί υπέρμετρος ζήλος;», αναφέρουν οι Ιερείς του Ναού.

7 σχόλια:

  1. Από τώρα ετοιμάζουν κλίμα να μείνει κλειστή η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και να μην γίνει παρέλαση. Πώς γίνεται η Αθήνα με σχεδόν 5 εκατομμύρια πληθυσμό να έχει τα ίδια κρούσματα με την Θεσσαλονίκη των 800.000. Άλλωστε στην Αθήνα οι επιχειρηματίες έχουν πιο σκληρό λόμπι και η κυβέρνηση δεν τους αγγίζει. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει υπουργό λόμπι θα έχει ώστε να ακουστεί η φωνή της έως την Αθήνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς γίνεται;
      Μήπως επειδή είσαι ηλίθιος;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το γαμημενο το κόμπλεξ να μην είχαμε, θα ειμασταν πολύ διαφορετικοί. Σε ΟΛΑ.

      Διαγραφή
    3. ρε 11.26 κανε τους μηνυση ζητα 3 εκατομυρια

      Διαγραφή
  2. Αλητεία, πέστε μας πού την πάτε τη βαλίτσα. Είναι δυνατόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή να αρρωσταίνει η Θεσσαλονίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΘΕΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 11:26 ΟΙ ΥΟΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΑΣ Ή ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ Ή ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News