Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ιαματικές Πηγές: Νέα ώθηση για την ανάδειξή τους


Νέα τουριστική και αναπτυξιακή ώθηση στις ιαματικές πηγές στης χώρας μας με διατάξεις που προβλέπονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης συναντήθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και Δήμαρχο Κύθνου, Σταμάτη Γαρδέρη και τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου, Μάρκο Δανά.

Ιαματικές Πηγές Ελλάδος – ΙΠΕ

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το αποτύπωμα που θα επιφέρει στις δημοτικές επιχειρήσεις εκμετάλλευσής των θεραπευτικών λουτρών η σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)».

Η σύσταση της Α.Ε προβλέπεται σε υπό εκπόνηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού.


Χρηματοδότηση ιατρικών πηγών

Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι χρηματοδότησης των υποδομών των ιαματικών πηγών για την προώθησή τους και την ανάδειξη τους. Στόχος είναι να ενισχυθεί ο αναπτυξιακός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να ωφεληθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News