Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Κεραμέως: 3.000 λιγότερα κρούσματα σε παιδιά τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο


Τα κρούσματα σε παιδιά τον Αύγουστο ήταν πολλά περισσότερα από τα αντίστοιχα κρούσματα που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τα κρούσματα στα σχολεία.

Η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε πως τον Αύγουστο είχαμε τρεις χιλιάδες περισσότερα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών σε σχέση με τον Σεπτέμβριο οπότε άνοιξαν και τα σχολεία. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο καταγράφηκαν 17 χιλιάδες κρούσματα σε παιδιά ενώ το Σεπτέμβριο 14 χιλιάδες κρούσματα.

Αποκάλυψε ότι πάνω από το 90% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα σχολεία προέρχονται από τα σελφ τεστ, λέγοντας πως είναι ένα πολύτιμο εργαλείο εντοπισμού των ασυμπτωματικών για να περιορίσουμε τη διασπορά. 

«Πάνω από το 91% των καθηγητών των ΑΕΙ έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις. Πάνω από 87% του προσωπικού επίσης με δύο δόσεις. Οι φοιτητές έχουν ανοδική πορεία, έχουμε ξεπεράσει το 77% των φοιτητών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση ή έχουν νοσήσει» διευκρίνισε.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια επανέλαβε πως όποιος θέλει να παρακολουθήσει δια ζώσης τα μαθήματα θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να έχει πιστοποιητικό νοσήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κάνει δυο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, ενώ έχουν δοθεί κονδύλια για ενίσχυση του προσωπικού για εκτενέστερη τήρηση των μέτρων.

6 σχόλια:

  1. Τα δικά σου τα παιδιά που σπουδάζουν ποιος ξέρει σε ποια Χάρβαλντ τα εμβολίασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανε την μηνυση ζητα 3 εκατομυρια και μπορει να παρεις τ αρχ.... τους

      Διαγραφή
  2. Α ρε μ....κα ψυχάκια που έμαθες το ίδιο τροπάριο με τις μηνύσεις και μας το τσαμπουνάς σε κάθε καλόπιστο σχόλιό μας. Εμβολιάσου ρε ανόητε ασύ και άιντε [δε θέλω να σου απαντήσω με τον ίδιο τρόπο και κατέβω στο επίπεδό σου]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με ειπες ανόητο ρε παλιοψέκα θα σου βαρέσω μια μήνυση για 3 μύρια και θα μου τα στάξεις ηλίθιε.

      Διαγραφή
    2. καλόπιστο σχόλιο; ασε μας ρε κομπλεξικέ.

      Διαγραφή
  3. γιατι μαλωνετε δεν καταλαβα, η χωρα σημερα με τοσα που περασε και ειναι στα καλυτερα της, σοβαρευτητε και ασχοληθητε με σοβαρα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News