Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ


Στο 11,9% στην αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, είναι το προβάδισμα που έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,8% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, ΚΙΝΑΛ 7,7%, ΚΚΕ 5,8% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%, ΜέΡΑ25 3,3%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 10,9%. Συγκεκριμένα τα ποσοστά είναι: ΝΔ 34,6%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, ΚΙΝΑΛ 7 %, ΚΚΕ5,3%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70%, ΜέΡΑ25 3%.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Επιφυλακτικοί φαίνονται, πάντως, να είναι οι πολίτες απέναντι στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

4 σχόλια:

  1. αυτη η χώρα γι αυτό δεν πάει μπροστά. εχει ακόμη ενα 25% κατσαπλιάδες που στηρίζουν τους αναρχοάπλητους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φαντάσου όμως ότι εσύ που κάνεις το σχόλιο κύριε 8:35 θεωρεισαι εγκληματική οργάνωση και το κόμμα σου είναι στη φυλακή βάση της ελληνική Δημοκρατίας και του Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύστοχο το σχόλιό σου 8.47 και αποστομωτικο για τον πρώτο σχολιαστή.

      Διαγραφή
    2. γιατι οι παραπάνω φέρνουν απο ηλίθιοι; εγκληματικη οργάνωση ηλίθιοι οντως και να σαπίσουν στα σίδερα οπως εγκληματική οργάνωση ειναι και η 17 Ν ηλίθιοι αυτους που τους θαυμάζουν τα κοπρόσκυλα του συριζα ηλίθιοι, αλλά εκεί τουμπεκί με τους εκτελεστές κολλητούς σας.φτου σας.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News