Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα πρόταση διακυβέρνησης παρουσιάζει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ - Οι 6 άξονες


Σε έξι κεντρικούς άξονες στηρίζεται το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θα παρουσιάσει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Πρόκειται κατά τις πληροφορίες για μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο στη Δημόσια Διοίκηση και το κράτος συνολικότερα, αλλαγές στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, παρεμβάσεις στην Οικονομία αλλά κατάθεση δέσμης μέτρων που θα έχουν ως στόχο την ανάσχεση της ακρίβειας.

Ως προς τον τομέα της δημόσιας διοίκησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ανακοινώσει θεσμικές παρεμβάσεις για την πλήρη αποκομματικοποίηση του κράτους το οποίο όπως κατά τις ίδιες πληροφορίες θα επισημάνει, ο κ. Μητσοτάκης έχει παραχωρήσει σε χιλιάδες κομματικά στελέχη με αργομισθίες. Για το νέο ΕΣΥ, ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία περιλαμβάνει σημαντική αύξηση των πόρων, προσλήψεις υγειονομικών, τριπλασιασμό των δομών Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) , καθώς και δίκτυο ολοκληρωμένης φροντίδας κατ’ οίκον.

Επιπλέον, θα ανακοινωθούν από τον Αλέξη Τσίπρα αλλαγές στην παιδεία. Στα μέτρα που θα ακουστούν από το βήμα της ΔΕΘ περιλαμβάνονται προσλήψεις εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών, αύξηση των δαπανών, αναβάθμιση του απολυτήριου του Λυκείου καθώς και τομές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο τέταρτος άξονας του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης αφορά τα εργασιακά. Ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει ότι μία μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει άμεσα το Νόμο Χατζηδάκη, θα επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα δημιουργήσει δίχτυ ασφαλείας για εργαζόμενους με επισφαλείς συνθήκες εργασίας πχ στις υπηρεσίες delivery (To συγκεκριμένο θέμα απασχολεί μάλιστα και την επικαιρότητα λόγω των αλλαγών συνθηκών εργασίας που επιβάλλει μεγάλη επιχείρηση delivery στον τομέα του επισιτισμού).

Μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει εκ νέου την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, θα μιλήσει για πιλοτική εφαρμογή του 35ωρου και στη χώρα μας χωρίς μείωση αποδοχών και για κίνητρα σε όσες επιχειρήσεις θα το εφαρμόσουν, αλλά και για γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης χιλιάδων νέων επιστημόνων με αυξημένες αμοιβές. Κεντρικό ρόλο στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει και η λήψη άμεσων μέτρων για την ανάσχεση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Ανάμεσα σε αυτά η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία με πρόβλεψη διαγραφής μέρους της βασικής οφειλής, μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ριζική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης αλλά και στη βενζίνη, Από το σχέδιο δεν απουσιάζει η στήριξη του αγροτικού κόσμου, δράσεις για να μειωθούν οι τιμές ρεύματος αλλά και πρόγραμμα επιδότησης του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις. Ο έκτος άξονας των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδέεται με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

12 σχόλια:

  1. ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ Ο ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κοινη λογικη σε ολα.Τι Μητσοτάκης τι Τσίπρας η πρόοδος έρχεται.Η Ελλάδα θέλει τους μετριοπαθείς αριστερους και μετριοπαθεις δεξιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ρε νταουλιερη. Να υποθέσω πάλι με έναν νόμο και ένα άρθρο θα τα τακτοποιήσεις ολα! Ποιός θα πληρώσει δεν μας λες. Άσε ξέρουμε από την τελευταία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o ψευτΑλέξης χα...χα...χα... ασε μας ρε παραμυθι την αλλη φορα ηρθες ειδες και απήλθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πανρα ειλικρινεις ησουν Αλεκο αλλα να πληρωνω διοδια για να κανω μπανιο στον Πλαταμονα; ελα ρε Αλεξη καταργησετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΑΛΕ ΚΑΤΩΤΑΤΟ 10000 ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙς ΤΙ ΒΟΔΙΑ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΛΕΞΗ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θυμασαι Τσιπρα οταν γαμ... τη μεσαια ταξη ε μετα σε γαμ.... αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η οικονομια ουτε καν τον ενδιαφερει πολιτικός τουρίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σταματα επιτελους να κοροιδευεις τον λαο χωρις δουλια να περνουν επιδοματα; να μπαινουν με 2 στα πανεπιστημια; της ιδιες αρλουμπες ελεγες και πριν 5 6 χρονια, ελεος Τσιπρα ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. 1) "Θα σκίσω τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο", αντ'αυτού έφερε 4ο αχρείαστο Αριστερό μνημόνιο 86ΔΙΣ. 2) "Θα καταργήσω τον κατάπτυστο ΕΝΦΙΑ", τον διατήρησε ακέραια μέχρι το 2019 οπότε ήρθε ο Κούλης και τον μείωσε κατά 30%. 3) "Δεν θα πειραχθούν οι συντάξεις", έφερε το νόμο Κατρούγκαλου με σφαγή/κατακρεούργημα συντάξεων. 4) Αύξησε τον ΦΠΑ από 13% σε 24% στην πλειοψηφεία των αγαθών. 5) Αύξησε τον ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ από το 6% στο 9%. 6) Χρεοκόπησε την ΔΕΗ και την άφησε με 100εκ. φέσι! 7) Αύξησε τον κατώτατο φορολογικό συντελεστή από 22% στο 28%. 8) Μείωσε το αφορολόγητο από 9600Ε στα 8600Ε. 9) Διπλασίασε την εισφορά αλληλεγγύης την οποία κόβει σήμερα ο Κούλης. 10) Όρισε προκαταβολή φόρου στους ΕΕ 100%, δηλαδή ο συντελεστής φόρου από 28% αυξήθηκε στους ΕΕ στο 56%!! 11) Ξεπούλησε την Δημόσια Περιουσία στους δανειστές για 99 χρόνια!!! 12) Το 5εύρω του Άδωνι που κατηγορούσε το έκανε 6% επί της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, δηλαδή αν κάποιος έπαιρνε 1000 ευρώ ακαθάριστη σύνταξη (700 ευρώ περίπου καθαρά στην τσέπη), πλήρωνε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ 60ευρώ για νοσοκομειακή περίθαλψη. 13) Υποσχέθηκε από την πρώτη μέρα κατώτατο μισθό 751ευρώ, αντ'αυτού διατήρησε τα 495ευρώ (καθαρά) του Σαμαρά μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 όπου η Αχτσιόγλου ανακοίνωσε οτι ο κατώτατος αυξήθηκε στα 651Ε μικτά (545Ε καθαρά). 14) Το "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος το έκανε "ΝΑΙ". 15) Ξεπούλησε τις τράπεζες για μόλις 5 δις. 16) Εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Ελληνική Ιστορία capital controls, εκατομμύρια κόσμου περίμεναν στην ουρά για να βγάλουν 80 ευρώ από τα ΑΤΜ!! 17) Άφησε τα σύνορα ανοιχτά με αποτέλεσμα να μπούν 850χιλ. λαθρομετανάστες το 2015 και 600χιλ. το 2016-2017, σύνολο περίπου 1,5εκ. από τους οποίους οι 330χιλιάδες εγκλωβίστηκαν μόνιμα στην Ελλάδα! 18) Επί Σαμαρά ΔΕΝ περνούσε κουνούπι, ο Μιχαλολιάκος κατηγορούσε τότε τον Σαμαρά για 55 χιλιάδες "εισβολείς" και ΜΌΛΙΣ 1500 εγκλωβισμένους στην Αμυγδαλέζα. Με 4,5 χρόνια συριζα πέρασαν 1,5-2 εκατομμύρια περίπου να δοκιμάσουν τα γεμιστά της Φωτίου και σχεδόν μισό εκατομμύριο γούσταρε το τζάμπα φαί και άραξε μόνιμα Ελλάδα. 19) Παραδέχθηκε πως είχε αυταπάτες! 20) Έκανε στροφή "360 μοιρών" (το σωστό είναι 180). 21) ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ στοιχειώδη αγγλικά και γινόταν ρεζίλι διεθνώς. 22) Είπε οτι δεν ήξερε πως η θάλασσα έχει σύνορα...και άλλα πολλά που μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τυχερος ο Κουλης με τετοιο μπούφο απέναντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News