Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Γώγος: Η μετάλλαξη Delta έχει επικρατήσει και απειλεί τους ανεμβολίαστους


Έχουμε μπει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα και είμαστε μακριά από τον έλεγχο της, ανέφερε, κατά την αποψινή (19/8) ενημέρωση για την πορεία της υγειονομικής κρίσης, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

Η μετάλλαξη Delta έχει επικρατήσει παντού, είναι πολύ μεταδοτικό στέλεχος και απειλεί τους ανεμβολίαστους, επεσήμανε. Ωστόσο, τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά και για το ινδικό στέλεχος Δέλτα, διαβεβαίωσε ο καθηγητής.

Επισημαίνεται πως ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε την καταγραφή 868 νέων κρουσμάτων της Delta στη χώρα μας.Το ινδικό στέλεχος αποτελεί, κατά τη νέα αναφορά αυτή του αρμόδιου Οργανισμού, το δεύτερο (15,25%) σε συχνότητα στέλεχος του ιού εκ των δειγμάτων που ελέγχονται.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής των ειδικών, ωστόσο, η παραλλαγή Delta αφορά, στην πραγματικότητα, πάνω από 80% των νέων κρουσμάτων και έκανε λόγο για νόσο των νέων στην παρούσα φάση. Την ίδια ώρα παρατηρείται μία μετατόπιση προς μεγαλύτερες ηλικίες.

Σημείωσε, επίσης, πως πλέον εμφανίζεται και πίεση στο σύστημα υγείας.

Εξάλλου, ο κ. Γώγος τόνισε πως η χρήση των μέτρων προστασίας είναι αναγκαία για την μείωση της διασποράς του ιού. Προειδοποίησε, άλλωστε, πως το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια παρουσιάζει συνεχή αύξηση, με τον δείκτη θετικότητας να κυμαίνεται στο 3 με το 4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News