Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Καύσωνας από Τρίτη έως Κυριακή: Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει τους 44-45 βαθμούς


Προ των πυλών είναι το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού, που θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας ήδη από αύριο, Τρίτη 22/6.

Το έντονο κύμα ζέστης αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27/06, με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτικά σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 24/6-Σάββατο 26/6, οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρό κύμα ζέστης προ των πυλών - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει περισσότερο

Για ισχυρό κύμα ζέστης κάνει λόγο στην πρόβλεψή του για τον καιρό και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως εξηγεί, αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι οι πολύ θερμές αέριες μάζες που αρχίζουν να μετατοπίζονται από τις ακτές της βόρειας Αφρικής ανατολικά-βορειοανατολικά, επηρεάζοντας και τη χώρα μας, αφού πρώτα έχουν ήδη επηρεάσει τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Στην πρόβλεψή του αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Με τα προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον υδράργυρο να προσπαθεί να «σπάσει» θερμοκρασιακά ρεκόρ του παρελθόντος αναμένεται να οδηγηθούμε μέχρι και το τέλος της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε, τονίζει. Επισημαίνει ότι τα γεωγραφικά διαμερίσματα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες θα είναι η περιοχή της Δυτικής-Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς-Πελοποννήσου, της Αττικοβοιωτίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Ανοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Η άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να ξεκινήσει από την Τρίτη. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, μάλιστα, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News