Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Αριδαία: Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Η Γενοκτονία των Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους αναγνωρίστηκε επισήμως το 1994 με νόμο από τη Βουλή και έκτοτε η 19η Μαΐου τιμάται ως Ημέρα Μνήμης.

Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας τιμά τη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας, οι ψυχές των οποίων ζητούν δικαίωση.

Αρχικά, φώτισαν με κεράκια το μνημείο των Ποντίων στην Αριδαία, ενώ ταυτόχρονα φωταγώγησαν το κτήριο του Συλλόγου με κόκκινο χρώμα.


Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ιστορικού Συλλόγου, "συνεχίζουμε να κρατάμε άσβεστη την καυτή φλόγα που ονομάζεται Πόντος, περνώντας την στις επόμενες γενιές. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου".

Παράλληλα, σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί Τρισάγιο στην Αριδαία, στη μνήμη των θυμάτων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News