Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Σπύρος Παπαδόπουλος: Η πρώτη φορά που είπε «Στην Υγειά μας» το 2004, στο πλευρό του Μάνου Ελευθερίου


Ήταν 23 Οκτωβρίου του 2004 όταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος είπε για πρώτη φορά «Στην Υγειά μας» και υποδέχθηκε το τηλεοπτικό κοινό στο νέο του -τότε- επαγγελματικό βήμα. Τότε η εκπομπή ονομαζόταν «Στην Υγειά μας» και προβαλλόταν από τη ΝΕΤ.

Η πρώτη εκπομπή ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο Μάνο Ελευθερίου και στα πρώτα πλάνα ο Σπύρος Παπαδόπουλος υποδέχθηκε τους τηλεθεατές στο «καπηλειό – ταβερνείο» όπως ήταν διαμορφωμένο το στούντιο.

«Καλώς να είμαστε, καλώς σας βρήκαμε, καλώς ήρθατε. Νομίζουμε ότι θα περάσετε καλά μαζί μας γιατί εμείς περνάμε καλά και αυτό είναι μεταδοτικό. Δύσκολα τα πράγματα απόψε. Όχι γιατί είναι η πρώτη εκπομπή αλλά γιατί είναι μαζί μας ο κ. Ελευθερίου» ανέφερε μεταξύ άλλων στα πρώτα λεπτά που η εκπομπή βρισκόταν στον «αέρα», ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Τρεις μέρες, πριν πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ, στις 8 Ιουνίου του 2013 προβλήθηκε η τελευταία εκπομπή στην τότε ΝΕΤ όμως το «Στην Υγειά μας» δεν είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του.

Η νέα επαγγελματική στέγη που θα φιλοξενούσε στην συνέχεια τον Σπύρο Παπαδόπουλο ήταν ο Alpha. Στις 12 Οκτωβρίου 2013 η εκπομπή έκανε πρεμιέρα στον Alpha με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ στο όνομα προστέθηκε το «Ρε παιδιά».

Το «Στην Υγειά μας ρε παιδιά» έριξε αυλαία στον Alpha στις 17 Ιουνίου 2017 και λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου μετακόμισε και ξεκίνησε να προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ.

 

Αυλαία για την εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» – Η ανάρτηση του Σπύρου Παπαδόπουλου

Οριστικά αυλαία ρίχνει μετά από 17 χρόνια η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» όπως αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Instagram ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

«Ήταν καλοκαίρι του 2004, όταν με φώναξε η Βίκυ Λάσκαρη-τηλεοπτική παραγωγός- και μου πρότεινε μια 3ωρη ψυχαγωγική εκπομπή στην ΕΡΤ. Της είπα, ότι αν έκανα κάτι, θα ήταν για το ελληνικό τραγούδι που γνωρίζω και αγαπώ. Και έτσι ξεκινήσαμε με πρώτο αφιέρωμα στον αγαπημένο Μάνο Ελευθερίου. Σαν χτες μου φαίνεται. Πέρασαν όμως 17 χρόνια! Και νιώθω ότι αυτό το καράβι που όλα αυτά τα χρόνια μας ταξίδεψε -και πού δε μας πήγε!- ήρθε η ώρα να…δέσει» έγραψε ο παρουσιαστής.

«Γιατί όσο καλό κι ανθεκτικό να είναι ένα σκαρί, στο τέλος πάντα η θάλασσα νικάει! Με λίγα λόγια, αγαπημένοι μου “Έλληνες απανταχού”, νομίζω ότι είναι η σωστή στιγμή το ”ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ” να περάσει στην ιστορία. Ελπίζω, όχι και στη λήθη!

Ευχαριστώ από καρδιάς όοοολους τους τραγουδιστές, τους μουσικούς, τους χορευτές, τους προσκεκλημένους, τους τεχνικούς, τους συνεργάτες που μαζί φτιάξαμε τόσα ωραία πράγματα και βέβαια ένα ξεχωριστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην αγαπημένη μου Βίκυ!

Ταύτα και μένω, διότι δεν μπορώ τους αποχωρισμούς!

Δε θα χαθούμε!

Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλω να μοιραστώ το απωθημένο μου για καλλιτέχνες που αγαπώ και που για διαφόρους λόγους δεν κάναμε εκπομπή μαζί τους…. την Χαρούλα Αλεξίου, τους Active member, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Ματούλα Ζαμάνη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την Μαρινέλλα, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Δήμο Μούτση, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Νίκο Ξυδάκη» επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News