Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Βαγγέλης Θωμάς: «Υπερβολικό το ποσό των 30.000 ευρώ για στολισμό του Δήμου Έδεσσας»


Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας Βαγγέλη Θωμά:

Μήπως είναι υπερβολικό το ποσό των 30.000 ευρώ για στολισμό του Δήμου μας; Να δοθούν στο νοσοκομείο μας!

ΟΛΟΙ και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να συνδράμουμε στο έργο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου μας.

Οι γιορτές που έρχονται αναμφισβήτητα είναι μια περίοδος που περιμένουμε όλοι ευελπιστώντας αφενός ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα στη χώρα μας σχετικά με την Δημόσια Υγεία και αφετέρου γιατί σίγουρα το πνεύμα των ημερών αυτών μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό -και αναγκαίο ίσως- να στολίσουμε την πόλη και τα χωριά μας για να ξεφύγουμε κάπως από αυτή την δύσκολη (και ψυχολογικά) περίοδο που βιώνουμε όλοι μας.

Η Δημοτική Αρχή Έδεσσας, σύμφωνα με πρόσφατες αποφάσεις του Δημάρχου, διαθέτει 24.775,20 ευρώ για την προμήθεια Χριστουγεννιάτικου στολισμού και 3.992,80 ευρώ για τις εργασίες εγκατάστασής τους. Συνολικά λοιπόν διαθέτει 28.768 ευρώ για χριστουγεννιάτικα είδη μαζί με τις εργασίες τοποθέτησής τους!

Ερώτηση: Μήπως είναι υπερβολικό το κόστος που θα δαπανηθεί για αυτό το σκοπό;

Είναι δεδομένο ότι λόγω των κρίσιμων ημερών που βιώνουμε από την πανδημία με τον Covid-19 είναι αυξανόμενες οι ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και -εκτός των άλλων σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας- η αγορά υλικών κρίνεται απαραίτητη για την ενίσχυση του έργου τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών (π.χ. τα 20.000 ευρώ) θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στο νοσοκομείο της Έδεσσας για αυτό το σκοπό: Δωρεά για προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Είναι σαφές ότι ΟΛΟΙ και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να συνδράμουμε στο έργο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου μας με όλες μας τις δυνάμεις. Η μάχη για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσης είναι κρίσιμη και από αυτήν δεν μπορεί να απουσιάζει κανείς.

Εξάλλου, το είπαμε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Υπηρετούμε οι δύο παρατάξεις δύο διαφορετικές πολιτικές. Η παράταξη του κ. Γιάννου μετατρέπει την κρίση σε… ευκαιρία για να κλείσει «τρύπες» μπας και απεγκλωβιστεί από τα δικά της αδιέξοδα. Η «Κοινωνία σε Κίνηση» από την άλλη, τοποθετούσε και θα συνεχίσει να τοποθετεί ως κεντρική της επιλογή τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Υ.Γ.: Αφιερώνω αυτή την αποστροφή του ποιητή Αναγνωστάκη: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε κι οι άνθρωποι γεμάτοι είναι τώρα απαιτήσεις…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News