Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Να αποζημιωθούν οι αμπελουργοί της Αλμωπίας


Σε απόγνωση βρίσκονται οι αμπελουργοί της Αλμωπίας, οι οποίοι βλέπουν τις παραγωγές τους να παραμένουν αδιάθετες, μιας και η φετινή τιμή δεν καλύπτει ούτε τα εργατικά.

Χωριά όπως η Πιπεριά, η Πολυκάρπη και η Ίδα, αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα, με το αγροτικό εισόδημα να κινδυνεύει να υποστεί άλλη μια σημαντική ζημιά.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ενταχθούν οι αμπελουργοί σε αποζημιώσεις που αφορούν στον Covid-19, στον οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο η φετινή κατάσταση.

Ήδη, έχει καταθέσει σχετικό αίτημα ο Βουλευτής Λάκης Βασιλειάδης, ωστόσο θα πρέπει η Κυβέρνηση να αντιληφθεί τις μεγάλες διαστάσεις του προβλήματος και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Δυστυχώς, από όλο αυτό το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει, απουσιάζει η Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας, η οποία οφείλει να πρωτοστατεί σε τόσο σημαντικά ζητήματα, μιας και η τοπική μας οικονομία στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό στο αγροτικό εισόδημα.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά αμπελουργοί της περιοχής μας μιλώντας στο Aridaia News που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στο πρόβλημα, οι μέρες περνούν και οι παραγωγές μένουν στα κλήματα, ενώ αναρωτιούνται για πόσο ακόμα θα αντέξουν.

3 σχόλια:

  1. Που είναι ή βουλευτές να βγουν καμία φωτογραφία και με τα σταφύλια. Γιατί πάνε μονο στα κεράσια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ? ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ Ν Δ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΤΖΑΚΡΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και καρασμανης τον είδα στην βουλή μίλησε για τα σταφύλια κατέθεσε και την επιστολή των αμπελουργων εκεί στην βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News