Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

«Φουρτούνες» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις της Τζάκρη - Έντονες αντιδράσεις από Παπαδημούλη, Καβαδία και Μπίστη


"Οικεία" πυρά, και μάλιστα σφοδρά, από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται η Θεοδώρα Τζάκρη για τις δηλώσεις της με τις οποίες χαρακτήρισε "άπατρι και διεθνιστή" τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις.

Η κ. Τζάκρη σε συνέντευξή της στον Alpha 98,9 είχε πει χαρακτηριστικά: "Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του "απάτριδα" (sic) και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονική…".

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν τα βέλη του Νίκου Μπίστη, ενός στελέχους από τους λεγόμενους "σημιτικούς" του ΣΥΡΙΖΑ, και της Αννέτας Καβαδία, που εντάσσεται στην τάση των "53" του κόμματος. Και οι δύο με αναρτήσεις τους στο facebook, επικρίνουν σε υψηλούς τόνους τη Θεοδώρα Τζάκρη.

Στην ανάρτησή του ο Νίκος Μπίστης γράφει: Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε "εμείς δεν είμαστε απάτριδες" . Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι "αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου" . Ότι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από την σκοπιά της αριστεράς δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές.

Η Αννέτα Καβαδία γράφει στο facebook: Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση; Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης «σφάζει με το γάντι» τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη για την κριτική που άσκησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νέος «εμφύλιος» προέκυψε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις βολές του ευρωβουλευτή του κόμματος, Στέλιου Κούλογλου που κατηγόρησε το κόμμα του πως «έκοψε» από τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, την ιστοσελίδα του.

Τη σκυτάλη πήρε ένας άλλος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας για τη Θεοδώρα Τζάκρη, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά της, την εγκάλεσε σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και χαρακτήρισε «άπατρι» και «διεθνιστή». Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις στον Alpha 98,9 δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονικη…».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε σε ανάρτησή του «Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως «απάτριδες» και «διεθνιστές». Ο @syriza_gr καταγγέλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!».

3 σχόλια:

  1. Χαμός,εμφύλιος, της κακομοίρας, διαλύονται!
    Γεια σου ρε Βαφειάδη με το σανό σου και τα γίδια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάει η Ντόρα για πατρίδα. Μη Χ.. Ω.οχι βέβαια ότι είναι πατριώτες και οι κυβερνώντες.στη Τζακρη όμως απαγορεύεται να έχει άποψη σε εθνικά θεματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βρακακι σου το εβαλες ή το 'χεις κρεμασμενο ακομα στην ουρα του Βουκεφαλα;

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News