Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Αύριο η απόφαση για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία στην Πέλλα


Αύριο Παρασκευή θα ληφθεί νέα απόφαση σχετικά με το εάν θα ανοίξουν από τη Δευτέρα τα σχολεία στην Πέλλα, τα οποία έμεινα κλειστά έπειτα από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Στις εκπαιδευτικές δομές που λειτουργούν στην Κεντρική Μακεδονία δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό ή μαθητή, σύμφωνα με την συνολική εικόνα που έχει από τους τοπικούς διευθυντές η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Αλέξανδρο Κόπτση, ο οποίος μίλησε στο ΑΜΠΕ, τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης από τον κορονοϊό, όπως έχουν εξειδικευτεί βάσει των εισηγήσεων και οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι της COVID-19 εφαρμόζονται χωρίς προβλήματα στις σχολικές μονάδες, ενώ οι αντιδράσεις στη χρήση μάσκας έχουν «μία περιορισμένη δυναμική» και «συζητούμε με τους μαθητές και τους γονείς, ώστε να υπάρχει σωστή ενημέρωση, να απαντηθούν με τον διάλογο οι ανησυχίες».

Μαθητές επτά σχολικών μονάδων στη Δυτική Θεσσαλονίκη προχώρησαν σήμερα σε καταλήψεις αντιδρώντας στη χρήση μάσκας και ζητώντας λειτουργία των σχολείων με ολιγομελή τμήματα. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κόπτσης, «στις περισσότερες περιπτώσεις έληξαν οι καταλήψεις σε δύο ώρες».

«Σήμερα είχαμε τηλεδιάσκεψη όλοι οι διευθυντές εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία με τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και με όλους τους διευθυντές δημόσιας υγείας των περιφερειακών ενοτήτων για κοινή αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων, τη διαχείριση περιστατικών. Είμαστε σε ετοιμότητα», διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης.

Σχετικά με την αναπλήρωση των κενών εκπαιδευτικών, τα οποία έχουν καταγραφεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των προσλήψεων αναπληρωτών ο κ. Κόπτσης γνωστοποίησε πως έχει αποσταλεί η επικαιροποιημένη λίστα με τις ελλείψεις στο υπουργείο Παιδείας και τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση των διορισμών.

6 σχόλια:

  1. οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να βαθμολογούνται αναλόγως με το τι παιδιά μεγάλωσαν !!!
    Τι πέτυχαν δηλαδή τα δικά τους παιδιά .Εάν τα παιδιά τους είναι πρότυπα όπως θα έπρεπε.
    Με τις Αλλαγές που επέρχονται...οι εκπαιδευτικοί απ το Δημοτικό ακόμα εισέρχονται σε διαδικασία κοινωνικής αξιολόγησης....ή και απαξίωσης αναλόγως των συνολικών επιτευγμάτων τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τώρα κατάλαβες τι λέει το άρθρο και γράφεις αναλόγως ε; Και είσαι σίγουρος ότι γίνεται αντιληπτό τι θες να πεις ε;
      Ε λοιπό κι εγώ σου απαντώ σχετικώς:
      Σπιτική Τυροκαφτερή
      Υλικά
      200 γρ τυρί φέτα (εγω προτιμώ βαρελίσια πιπεράτη)
      150 γρ μυζήθρα 2 κσ cream cheese
      2 κσ στραγγιστό γιαούρτι ή ακόμα καλύτερα σμετάνα
      1 κσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
      1/2 καφτερή πράσινη πιπεριά
      1/2 κόκκινη πιπεριά chilli μέτρια σε κάψιμο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
      Εκτέλεση
      Απλά αναμειγνύουμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε στο ψυγείο για μιά ώρα τουλάχιστον.
      Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο από επάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

      Διαγραφή
    2. 5:45
      1. Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν παιδιά δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία δηλαδή!
      2. Όταν το παιδί σου πετυχαίνει κάτι το πιστώνεσαι εσύ, όταν αποτυχαίνει φταίνε δάσκαλοι, προπονητές, καθηγητές και ο έρμης που ήταν ανάδρομος.
      3. Και οι γονείς πρέπει να μπουν σε αξιολόγηση ή και απαξίωση σε πολλές περιπτώσεις!

      8:36
      Ευχαριστώ για την συνταγή! μόλις την έκανα! αύριο θα σας πω το αποτέλεσμα

      Διαγραφή
  2. κάθε άρθρο είναι αφορμή για σκέψη.Εκπαιδευτικοί-μάθηση-κανόνες-πρόοδος...
    Η υπεκφυγή δεν θαωρείται έξυπνο τέχνασμα.Επαναφέροντας τη ταμπακέρα ..οκ....στο θέμα της αξιολόγησης κοινωνικά των εκπαιδευτικών απαντάμε πετώντας τη μπάλα στη κερκίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξ αιτίας της περιοχής Γιαννιτσών ,την πάτησαν και εδεσσα και αλμωπία.Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαμαρτυρηθεί κανεις γονιος δασκαλος μαθητης που θα έχουμε μερικά Σάββατο μάθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News