Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Χατζηδάκης: Έρχεται τέλος απορριμμάτων ανάλογα του βάρους τους - «Πληρώνω όσο πετάω»

Επί της ουσίας, είναι η αρχή που διέπει το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων το οποίο παρουσιάστηκε χθες Τρίτη στο υπουργικό Συμβούλιο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εφαρμογή της αρχής "πληρώνω όσο πετάω". Επί της ουσίας, είναι η αρχή που διέπει το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων το οποίο παρουσιάστηκε χθες Τρίτη στο υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι με κάποιο τρόπο θα ζυγίζονται τα απορρίμματα ώστε οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν οικονομική διαχείριση ή θα αποθαρρύνονται να λειτουργούν χωρίς όριο. Τόνισε πως το εν λόγω θέμα αφορά τους δήμους καθώς σχετίζεται με τα δημοτικά τους τέλη.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις ανεξέλεγκτες χωματερές για τις οποίες είπε πως επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης, ενώ υπάρχουν ακόμη καμιά δεκαριά που δεν λειτουργούν αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί.

"Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του 22 να έχουν κλείσει όλες", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι δήμοι που πετούν σκουπίδια με ανεξέλεγκτες χωματερές, επιβαρύνονται με παραπάνω τέλη προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι δήμαρχοι να κάνουν μια σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων.

"Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο, ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Είπε πως η Ελλάδα έχει μόνο πέντε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και στόχος είναι φέτος να δημοπρατηθούν 17.

5 σχόλια:

  1. μακάρι και επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι ενοείς άνθρωπέ μου, έχω λεφτά πετάω τα αποφάγια μου, δεν έχω λεφτά και την βγάζω με καρπούζι, κρατάω τις φλούδες στο σπίτι μου για αποσμητικό.

      Διαγραφή
  2. δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω, μεγάλα και αστεία λόγια από τον υπουργό αλλά υπάρχει θέληση μπορώ να πώ,να δούμε πως θα γίνουν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν σε ρωτάνε Ελλαδίτσα τι θέλεις και τι μπορείς.Είσαι Ευρώπη και θα ακολουθήσεις (ευτυχώς για σένα) Όλους τους σύγχρονους κανόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα γεμίσουν τα ποτάμια σκουπίδια, ποιος μαλακές το σκέφτηκε αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News