Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Θ. Τζάκρη: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν νομοθετεί για τα σημαντικά αλλά για τα ασήμαντα»

Το πραγματικό πρόβλημα των επιχειρήσεων δεν είναι οι δύο δόσεις παραπάνω στον φόρο ή τον ΕΝΦΙΑ, αλλά η πάγια μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και η επαναφορά των 120 δόσεων

Ομιλία απηύθυνε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, οπού συζητήθηκε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει θέματα εταιρικής διακυβέρνησης των Ανωνύμων Εταιρειών, ορισμένα ζητήματα της αγοράς κεφαλαίου και άλλες ρυθμίσεις όπως πχ την αύξηση των δόσεων στον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Στην ομιλία της η βουλευτής, εξέφρασε την έκπληξή της και για τον «θερινό νομοθετικό οίστρο» της Κυβέρνησης, ενώ ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να αποσαφηνίσει ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου, τα οποία κατά τη γνώμη της, τα οποία αν δεν λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συναίνεσης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Τζάκρη ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να υπάρξουν διασαφηνίσεις στα εξής ζητήματα:

Πρώτον αν, μετά την υιοθέτηση των ρυθμίσεων του υπό συζήτηση του νομοσχεδίου, θα διατηρήσει το ελληνικό δημόσιο αποφασιστικού χαρακτήρα δικαίωμα, ανεξαρτήτως του ποσοστού μετοχών του σε εισηγμένες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για την εθνική οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την εθνική ασφάλεια όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΛΑΡΚΟ και σε άλλες εταιρείες σχετιζόμενες με τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Δεύτερον αν οι Οργανισμοί Εναλλακτικών Επενδύσεων συγκροτηθούν σε ένα καθεστώς ατελείωτου «τζόγου», όπως είναι τα αμοιβαία κεφάλαια με αποτέλεσμα επιτήδειοι ή καλοπροαίρετοι πολίτες να κινδυνεύουν να εμπλακούν σε πραγματικά ανεξέλεγκτες «πυραμίδες», οι οποίες θα υπόσχονται μηδενικές επιβαρύνσεις και τέλη και τεράστιες αποδόσεις.

Τρίτον αν πιστεύει ο Υπουργός Οικονομικών ότι το πραγματικό πρόβλημα των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών είναι οι δύο δόσεις παραπάνω τον φόρο ή στον ΕΝΦΙΑ και όχι για παράδειγμα η πάγια γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% , όπως είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του και η επαναφορά των 120 δόσεων.

2 σχόλια:

  1. ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά τα περνάς όταν λες κουβέντες για να τις λες και τα οικονομάς. Βλέπεις το να κάνεις αυτά που σπούδασες και να αμείβεσαι, έχουν κόστος. Κάνε λοιπόν όλα τα χρόνια σου ένα πάρεργο,πιάσε την καλή και άσε τους άλλους να κουρεύονται. [Βαφειάδη πολιτικά εκφράζομαι και δεν έχω προσωπικά με την κυρία].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News