Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Το μυστικό για να καθαρίσετε τέλεια το σφουγγάρι της κουζίνας

Για περισσότερη οικονομία και καθαριότητα

Οι ειδικοί λένε ότι το σφουγγάρι με το οποίο πλένουμε τα πιάτα της κουζίνας πρέπει να ανανεώνεται κάθε εβδομάδα. Ένας από τους απαράβατους κανόνες υγιεινής μέσα στο σπίτι, καθώς πρόκειται για ένα αντικείμενο που μαζεύει αρκετά επικίνδυνα βακτήρια και πρέπει να αντικαθίσταται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μία τακτική που ναι μεν συμβάλλει στην επίτευξη της τέλειας καθαριότητας και υγιεινής στο σπίτι, ωστόσο επιβαρύνει την τσέπη μας.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, σύμφωνα με την ομάδα των cleaning experts End of Tenancy London για να απολυμάνουμε με τον καλύτερο τρόπο τα βρώμικα σφουγγάρια της κουζίνας είναι να τα τοποθετήσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Προκειμένου, λοιπόν, να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα με λιγότερη οικονομική σπατάλη, βουτήξτε το σφουγγάρι της κουζίνας στο νερό και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα με δύο λεπτά σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Το συγκεκριμένο κόλπο σκοτώνει όλα τα μικρόβια, απολυμαίνοντας εύκολα και γρήγορα τα σφουγγάρια σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα απολυμάνετε με ξίδι ή χλωρίνη ή ακόμη και να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News