Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ν. Παρούτογλου στο Aridaia News: Αυτές είναι οι λύσεις που δρομολογούνται για την ύδρευση Αριδαίας και Τσακώνων

Ο κ. Παρούτογλου μίλησε αποκλειστικά στο Aridaia News

Στο Aridaia News μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, απαντώντας σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και την πορεία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παρούτογλου αναφέρθηκε στα παρακάτω ζητήματα:

1. Όσον αφορά το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Τοπική Κοινότητα Τσακώνων – Χρύσας Ροδωνιάς:

- Κατατέθηκε από την υπηρεσία στις 20.11.2019 έγγραφο προς το ΥΠΕΣ (προς το τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Διαχ. ΠΔΕ) με αριθμό πρωτοκόλλου 3164 με θέμα την επιχορήγηση για την κατασκευή υδρευτικής γεώτρησης σε μεγαλύτερο βάθος με σκοπό την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας πόσιμου νερού.

- Με την υπ’ αριθμ. 13014/25-02-2020 απόφαση του ΥΠΕΣ επιτεύχθηκε η έγκριση της επιχορήγησης της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας με το ποσό των 50.000 ευρώ

2. Όσον αφορά την κατασκευή δικτύου υδρευτικής γεώτρησης Τσακώνων:

- Η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας κατέθεσε αίτημα προς το ΥΠΕΣ στις 10.03.2020 με αριθμό πρωτοκόλλου 526 με θέμα την κατασκευή υδρευτικού δικτύου μήκους 2.000 μέτρων, με σκοπό την εξασφάλιση πόσιμου νερού απαλλαγμένου από αρσενικό.

- Αναμένουμε την έγκριση της επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

3. Όσον αφορά την κατασκευή υδρευτικής γεώτρησης για την πόλη της Αριδαίας:

- Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας κατέθεσε αίτημα προς το ΥΠΕΣ στις 10.03.2020 με αριθμό πρωτοκόλλου 525 με θέμα την κατασκευή νέας υδρευτικής γεώτρησης ως εφεδρική σε μεγαλύτερο βάθος και σε διαφορετική περιοχή από τις υπάρχουσες ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια πόσιμου νερού απαλλαγμένου από αρσενικό.

- Σκοπός του αιτήματος κατασκευής της υδρευτικής γεώτρησης στην δυτική πλευρά της Αριδαίας, η οποία είναι επιβαρυμένη με αρσενικό είναι να εξασφαλίσει η υπηρεσία την ετοιμότητα στην παροχή ποιοτικού και επαρκούς νερού για όσο διάστημα διαρκέσουν οι διεργασίες του επίμαχου έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να χρησιμοποιηθεί η γεώτρηση αυτή ως εφεδρική, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο την δημόσια υγιεινή των συμπολιτών μας.

- Αναμένουμε την έγκριση της επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

2 σχόλια:

  1. Παρακαλώ πολύ και στα ακριτικά χωριά καθημερινά πόσιμο καθαρό νερό προεδρε από δω και πέρα γνωρίζεις
    Το πρόβλημα δώσε λύση μην το βάζεις
    Κάτω από το χαλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους ασχολήθηκε με το πρόβλημα του νερού της Αριδαίας κ δώστε λύση...Και μην ασχολείστε με προσωπικά επικοινωνιακά χατηρακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News